Vasiļevskim un Radevičai piektās vietas "Dimantu līgas" posmā
Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis un tāllēcēja Ineta Radeviča izcīnīja piektās vietas "Dimantu līgas" Stokholmas posmā.
Citi sporta veidi
2012. gada 17. augusts, 23:22

Vasiļevskim un Radevičai piektās vietas "Dimantu līgas" posmā

Jauns.lv

Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis un tāllēcēja Ineta Radeviča piektdien izcīnīja piektās vietas "Dimantu līgas" posma sacensībās Stokholmā.

Vasiļevskis savā labākajā, otrajā, mēģinājumā uzrādīja rezultātu 79,34 metri. Pirmajā mēģinājumā latvieša raidītais šķēps lidoja 76,52 metru tālumā, piektajā mēģinājumā Vasiļevska rezultāta bija 75,98 metri, bet trešais, ceturtais un sestais mēģinājums netika ieskaitīts.

Par posma uzvarētāju tikmēr kļuva soms Tero Pitkemeki, kura rezultāts bija 86,98 metri.

"Dimantu līgas" kopvērtējumā Vasiļevskis vienas sacīkstes pirms sezonas beigām ar sešiem punktiem ieņem trešo vietu, bet līderis ar 14 punktiem ir čehs Vitezslavs Veselijs.

Vasiļevskis pēc tam, kad Londonas olimpiskajās spēlēs nepārvarēja kvalifikācijas sacensības, paziņoja, ka pēc šīs sezonas beidz sportista karjeru.

Vasiļevskis ir 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, 2008.gada IAAF vieglatlētikas sezonas finālsacensību uzvarētājs un Latvijas rekordists (90,73 metri).

Tikmēr Radeviča savu labāko rezultātu uzrādīja otrajā mēģinājumā, kad aizlēca 6,65 metru tālumā.

Vēl sportistei tika ieskaitīts vienīgi piektais un sestais mēģinājumos, kuros viņas rezultāts bija attiecīgi 6,52 un 6,58 metri.

Stokholmā uzvaru ar 6,82 metrus tālu lēcienu svinēja Londonas Olimpiādes vicečempione krieviete Jeļena Sokolova, kura ar desmit punktiem pašlaik ir arī sacensību seriāla līdere.

Radeviča pie "Dimantu līgas" ieskaites punktiem šosezon nav tikusi.

Radeviča Londonas Olimpiādē izcīnīja augsto ceturto vietu, kad aizlēca 6,88 metru tālumā un sasniedza savu sezonas personīgo rekordu.

2010.gada Eiropas čempione un pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļas īpašniece Radeviča 2004.gadā Atēnās ieņēma 13.vietu tāllēkšanā un 20.pozīciju trīssoļlēkšanā, bet pirms četriem gadiem Pekinā pašlaik 31 gadu vecā sportiste nestartēja, jo bija sava dēla gaidībās.

Radevičai piederošais Latvijas rekords ir 6,92 metri.

Jau vēstīts, ka devīto vietu 3000 metru šķēršļu skrējienā Stokholmā izcīnīja Poļina Jeļizarova, kura distanci veica deviņās minūtēs un 39,77 sekundēs.

Par uzvarētāju ar laiku deviņas minūtes un 5,02 sekundes kļuva Londonas Olimpiādes uzvarētāja un pagājušā gada pasaules čempione Jūlija Zaripova no Krievijas, uzstādot jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē.

Disciplīnas kopvērtējumā Jeļizarova ar diviem punktiem pašlaik ieņem septīto vietu, bet līdere ar 12 punktiem ir kenijiete Milkaha Čemosa, kura šoreiz nespēja sasniegt finišu.

Šajā disciplīnā "Dimantu līgas" ieskaitē notiks vēl tikai vienas sacensības.

Jeļizarova Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 13.vietu, bet pusfinālā kārtējo reizi laboja Latvijas rekordu, kas tagad ir deviņas minūtes un 27,21 sekunde.

Šī 23 gadus vecajai sportistei bija olimpiskā debija.

Pēc sacensībām Stokholmā "Dimantu līga" turpināsies ar posmiem Lozannā, Birmingemā un Cīrihē. Savukārt sacensību sezona noslēgsies ar 7.septembrī Briselē paredzētajām sacensībām.

Katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri "Dimantu līgas" noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība būs apmēram 80 000 ASV dolāru (45 000 latu).

LETA/Foto: Lita Krone/LETA, AFP/LETA