Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Paraolimpiskā sporta zvaigzne Pistoriuss paliek bez medaļas arī 100 metros
Slavenajam protēžu skrējējam Oskaram Pistoriusam (pa labi) finišā nākas piekāpties sportistiem, kuriem ir viena kāja.
Citi sporta veidi

Paraolimpiskā sporta zvaigzne Pistoriuss paliek bez medaļas arī 100 metros

Jauns.lv

Slavenais DĀR skrējējs Oskars Pistoriuss ceturtdien negaidīti palika ārpus medaļu ieguvēju loka Londonas paraolimpisko spēļu 100 metru sprinta distancē.

Paraolimpiskā sporta zvaigzne Pistoriuss paliek be...

Apvienotās "T43/T44" medicīnas grupas 100 metru distances finālā ar jaunu pasaules rekordu 10,90 sekundes uzvarēja brits Džonijs Pīkoks, bet Pistoriuss viņam zaudēja 0,18 sekundes, paliekot tikai ceturtajā pozīcijā.

Šoreiz sprintā bija apvienotas T43 un T44 medicīnas grupas, jo katrā kategorijā nav pietiekoši sportistu, lai sadalītu atsevišķus medaļu komplektus. Tāpēc Pistoriusam nācās sacenties ar T43 grupas sportistiem, kuru vidū ir arī Pīkoks, ar vien vienu amputētu kāju.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā mēnesī piedalījās Londonas Olimpiādē un viņš bija lielākā paraolimpisko spēļu zvaigzne, tomēr viņš nav spējis uzvarēt ne 200 metros, ne tagad arī 100 metros.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pistoriuss tika pie trim paraolimpiskajiem zeltiem. Izcīnīt vismaz vienu spožāko medaļu Londonā viņam būs iespēja nedēļas nogalē, kad piektdien un sestdien sportisti sacentīsies 400 metru distancē.

Londonas paraolimpiskās spēles ilgs līdz svētdienai. Tajās cīnīsies 4200 atlēti no 166 valstīm.

LETA/Foto: AFP/LETA