Futbols
2012. gada 14. septembris, 07:27

Bijušais Francijas izlases futbolists Makelele attaisnots draudzenes piekaušanā

Jauns.lv

Kādreizējais Francijas futbola izlases spēlētājs Klods Makelele attaisnots apsūdzībās par savas bijušās draudzenes piekaušanu.

Tandī Ožēra, kura ar bijušo Anglijas kluba Londonas "Chelsea" un Spānijas vienības Madrides "Real" zvaigzni bija kopā divus gadus, apgalvo, ka Makelele 2010.gadā viņai kādreizējā abu kopīgajā dzīvesvietā Parīzē iesitis.

Viņa pieprasīja 90 000 eiro (63 252 latu) lielu kompensāciju, tomēr tiesa piespriedusi Ožērai maksāt 2000 eiro (1405 latus) par nepamatotas prasības celšanu tiesā.

Iepriekš tika vēstīts, ka Makelelem draudot pat piecu mēnešu nosacīts cietumsods.

Pats 39 gadus vecais Makelele bijušās draudzenes apsūdzības vienmēr noraidījis, bet viņa advokāts apgalvojis, ka kādreizējais pussargs konflikta laikā pielietojis "likumīgu aizstāvību".

2008.gada jūnijā Makelele beidza karjeru Francijas valstsvienībā, bet 2009.gadā viņš paziņoja arī par karjeras beigām. Tomēr vēlāk Makelele mainīja savu lēmumu un pieņēma Parīzes "Saint Germain" piedāvājumu spēlēt šī kluba rindās.

Otro reizi par karjeras beigām Makelele paziņoja pagājušā gada jūnijā.

Savu karjeru Makelele sāka citā Francijas komandā "Nantes", kur spēlēja no 1992.gada līdz 1997.gadam, pēc kā vienu sezonu pavadīja "Monaco", no kuras 1998.gadā pārgāja uz spāņu klubu Vigo "Celta".

2000.gadā pussargs pievienojās karaliskajam Spānijas klubam "Real", bet trīs gadus vēlāk panāca vienošanos ar Anglijas premjerlīgas klubu "Chelsea", kuru atstāja 2008.gada vasarā.

Savas karjeras laikā Makelele vienu reizi uzvarējis Francijas čempionātā, divas reizes Spānijas čempionātā un kausa izcīņā, vienreiz UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un Interkontinentālajā kausā, divas reizes triumfējis Anglijas premjerlīgā un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā, kā arī reizi uzvarējis Anglijas Līgas kausā.

Francijas izlases rindās pussargs aizvadīja 71 spēli.


LETA, AFP