Uz LOK prezidenta amatu vēlēšanās pretendēs Kols un Vrubļevskis
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amata kandidāts Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols.
Citi sporta veidi

Uz LOK prezidenta amatu vēlēšanās pretendēs Kols un Vrubļevskis

Jauns.lv

Uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu nākamnedēļ paredzētajās vēlēšanās pretendēs organizācijas pašreizējais vadītājs Aldons Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols.

Uz LOK prezidenta amatu vēlēšanās pretendēs Kols u...

LOK līdz noteiktajam termiņam piektdien saņēma divus pieteikumus, Kasjauns.lv informēja LOK preses dienestā. Tiesības pieteikt LOK amata kandidātus izmantoja 33 no 34 olimpisko sporta veidu federācijām.

Lielākā daļa federāciju LOK prezidenta amatam pieteica Vrubļevski, savukārt Kola kandidatūru izvirzīja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija, peldēšanas un triatlona federācijas, kā arī basketbola un vieglatlētikas savienības.

Uz LOK ģenerālsekretāra amatu pretendēs pašreizējais LOK viceprezidents Žoržs Tikmers, Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems un SIA "Sportlat" valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks, kurš iepriekš karjerā startēja Latvijas biatlona izlasē.

LOK vadības vēlēšanas notiks nākampiektdien, 21.septembrī, olimpiskās organizācijas Ģenerālās asamblejas pārskata un vēlēšanu sesijā. LOK Ģenerālajā asamblejā notiks LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, izpildkomitejas un viceprezidentu vēlēšanas. Notiks arī LOK sastāva un LOK Revīzijas komisijas vēlēšanas, kā arī LOK sniegs pārskatu par organizācijas darbību no 2009. līdz 2012.gadam un Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidenta amatā četrus termiņus bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada organizācijas prezidenta pienākumus divus termiņus veic Vrubļevskis.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA