Latvijas hokeja talants Jevpalovs atskaitīts no Sanhosē "Sharks" treniņnometnes
Latvijas hokeja izlases kandidāts Ņikita Jevpalovs nosūtīts uz AHL klubu.
Hokejs
2016. gada 4. oktobris, 09:57

Latvijas hokeja talants Jevpalovs atskaitīts no Sanhosē "Sharks" treniņnometnes

Jauns.lv

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs atskaitīts no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" treniņnometnes un nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), paziņoja klubs.

Jevpalovs piedalījās "Sharks" treniņnometnē, taču nevienā mačā tā arī netika iekļauts spēles pieteikumā, bet tagad uzbrucējs nosūtīts uz "Sharks" fārmklubu AHL Sanhosē "Barracuda".

Iepriekšējā sezonā Jevpalovs Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā čempionātā AHL "Barracuda" sastāvā 60 regulārā čempionāta cīņās guva piecus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīra mačos trīs spēlēs viņš izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem.

Pēc AHL sezonas beigām Latvijas uzbrucējs pievienojās Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandai Allenas "Americans", kuras rindās kļuva par Kellija kausa ieguvēju.

Jevpalovs arī sezonas gaitā tika nosūtīts uz ECHL klubu, kur regulārajā čempionātā aizvadīja piecus mačus, kuros sevi apliecināja ar vienu precīzu metienu un piecām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt ECHL 15 izslēgšanas turnīra spēlēs viņš guva divus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to pašlaik NHL komandās par vietu to sastāvā cīnās vairs tikai divi Latvijas hokejisti. Spēlēšana galvenajā komandā pagaidām ir garantēta vienīgi uzbrucējam Zemgum Girgensonam no Bufalo "Sabres", bet par vietu Tampabejas "Lightning" vārtos cīnās Kristers Gudļevskis.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA