Citi sporta veidi
2012. gada 4. novembris, 00:14

Vinokurovs uzpircis Kolobņevu, lai tas ļautu viņam uzvarēt prestižā velobraucienā

Jauns.lv

Itāļu laikraksts publicējis elektroniskā pasta vēstules un bankas pārskaitījumu detaļas, kas skaidri pierāda, ka Aleksandrs Vinokurovs ir uzpircis otru izšķirošajā atrāvienā esošo citas komandas riteņbraucēju Aleksandru Kolobņevu, lai tas ļautu viņam uzvarēt 2010. gada Lježas-Bastoņas-Lježas velobraucienā, informē aģentūra AP.

Iegūstot dokumentus no Padujas prokuratūras, kas izmeklē ar dopingu saistītas lietas, ''Corriere della Sera'' ziņo, ka Vinokurovs samaksājis Kolobņevam 150 000 eiro, lai tas ļautu viņam uzvarēt prestižajās vienas dienas sacīkstēs.

Šī Vinokurova uzvara bija Kazahstānas riteņbraucēja lielākā pēc atgriešanās no divu gadu diskvalifikācijas par asins dopingu 2007. gada ''Tour de France'' laikā.

Vinokurovs šovasar uzvarēja grupas braucienā šosejā Londonas olimpiskajās spēlēs.

Laikraksts norāda, ka pierādījumi sporta korupcijā tiks nosūtīti Beļģijas iestādēm, jo velobrauciens risinājās šīs valsts teritorijā un Starptautiskajai riteņbraucēju savienībai (UCI).

Kazahstānas riteņbraucējs Vinokurovs pārstāvēja ''Astana'' komandu, kamēr otrs atrāvienā esošais - Krievijas velosportists Kolobņevs, kurš pārstāvēja komandu ''Katusha'', finišā bija otrais atpaliekot sešas sekundes.

BNS