Futbols
2012. gada 18. decembris, 18:11

Talantīgais poļu futbolists Miliks noslēdzis līgumu ar Leverkūzenes "Bayer" komandu

Jauns.lv

Jaunais poļu futbola talants Arkadjušs Miliks noslēdzis līgumu ar vienu no Vācijas bundeslīgas līdervienībām Leverkūzenes "Bayer", otrdien pavēstījuši Milika pašreizējās komandas Zabžes "Gornik" pārstāvji.

Pašlaik 18 gadus vecais Miliks pievienosies savai jaunajai komandai jau janvārī, kad tā Portugālē aizvadīs treniņnometni pirms bundeslīgas sezonas atsākšanās.

Līgums ar poļu futbolistu esot noslēgts līdz pat 2018.gada jūnijam.

Polijas komandā "Gornik" Miliks pavadīja vien 18 mēnešus, pārnākot no cita kluba Katovices "Rozwoj". Šajā laikā viņš Polijas čempionātā izcēlās ar 11 gūtiem vārtiem.

"Mēs ceram, ka Miliks kļūs par patiešām lielu zvaigzni," pēc līguma parakstīšanas pauda Zabžes komandas pārstāvji. Darījuma summu gan klubs neatklāja.

Šī gada oktobrī jaunais futbolists debitēja arī valsts pieaugušo izlasē, kad Polija savā laukumā aizvadīja pārbaudes spēli ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) valstsvienību.

Pēc nedēļas viņš nāca uz maiņu 2014.gada Pasaules kausa izcīņas turnīra kvalifikācijas spēlē pret Angliju, bet savus pirmos vārtus Miliks nacionālās izlases sastāvā guva pagājušajā nedēļā. Tas notika draudzības spēlē, kurā Polijas futbolisti ar 4:1 pārspēja Turcijas komandu.

Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā "Bayer" klubs ar 33 punktiem 17 spēlēs ieņem otro vietu, bet līderi ir Minhenes "Bayern" futbolisti ar 42 punktiem.

Pēc turnīra pirmā apļa noslēguma čempionātā tagad iestājies pārtraukums līdz nākamā gada 18.janvārim.

LETA