Jaja Turē otro gadu pēc kārtas kļuvis par Āfrikas labāko futbolistu
Mančestras "City" zvaigzne Jaja Turē.
Futbols
2012. gada 21. decembrī, 16:13

Jaja Turē otro gadu pēc kārtas kļuvis par Āfrikas labāko futbolistu

Jauns.lv

Par Āfrikas labāko futbolistu ceturtdien otro gadu pēc kārtas nosaukts Kotdivuāras izlases un Anglijas premjerlīgas čempionvienības Mančestras "City" pussargs Jaja Turē.

Jaja Turē otro gadu pēc kārtas kļuvis par Āfrikas ...

29 gadus vecais Turē kontinenta treneru balsojumā apsteidza savu tautieti Didjē Drogbā no Ķīnas kluba Šanhajas "Shenhua" un Kamerūnas futbola izlases pussargu Aleksu Songu, kurš spēlē Spānijas vienībā "Barcelona".

Šogad "City" komanda pirmoreiz 44 gadu laikā uzvarēja premjerlīgas čempionātā, galveno konkurenti Mančestras "United" apsteidzot vien pateicoties labākai vārtu attiecībai. Turē lielu artavu titulam pielika priekšpēdējā kārtā, kad guva divus vārtus cīņā ar spēcīgo Ņūkāslas "United" vienību.

Par gada labāko valstsvienību tika atzīta Zambija, kas Āfrikas Nāciju kausa finālmačā pārsteidzoši pēcspēles sitienu sērijā pieveica Kotdivuāru, bet tās vadītājs Ervē Renārs kļuva par gada labāko treneri.

Par gada labāko komandu kļuva Ēģiptes vienība Kairas "Al Ahly", kas septīto reizi vēsturē uzvarēja CAF Čempionu līgā, bet to pārstāvošais pussargs Mohameds Abutreika kļuva par labāko Āfrikā spēlējošo spēlētāju.

LETA/Foto: AFP/LETA