Prezentē grāmatu par Kristapu Porziņģi. FOTO
Grāmatas “Brālis” autori Jānis Porziņģis (pa kreisi) un Armands Puče.
Sporta zvaigznes
2016. gada 12. oktobris, 16:21

Prezentē grāmatu par Kristapu Porziņģi. FOTO

Jauns.lv

Jaunajiem basketbolistiem klātesot, 12. oktobrī prezentēta sporta žurnālista Armanda Pučes un Jāņa Porziņģa kopīgi veidotā grāmata "Brālis" par Nacionālā Basketbola asociācijā (NBA) spēlējošo latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Grāmata "Brālis" veidota Kristapa Porziņģa pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas laikā, kurā viņš lieliski debitēja Ņujorkas "Knicks" sastāvā. Grāmatā ir divas daļas - Pučes saruna ar Kristapa Porziņģa brāli Jāni, kā arī bilžu sadaļa, kur jau pats NBA basketbolists stāsta par savām dzīves gaitām un pirmo nopietno spēli Ņujorkā.

"Armandam bija vīzija, kad Kristaps tikai bija sācis savu sezonu. Sākumā uz šo ideju [par grāmatas rakstīšanu] skatījos ar skepsi. Neredzēju tur stāstu, jo Kristaps vēl nebija neko sasniedzis. Tomēr, kad lasīju grāmatas melnrakstu, bija skaidrs, ka Armands zina, ko dara," prezentācijas pasākumā teica Kristapa vecākais brālis Jānis Porziņģis, kura stāstīto par talantīgo brāli grāmatā pierakstījis Armands Puče.

"Tajā mērogā, kurā šobrīd atrodas Kristaps Porziņģis, neviens latvietis vēl nav bijis. Un es gribēju rast atbildi, no kurienes Kristapam tas viss ir, kam, pateicoties, viņš spēlē NBA. Rakstot šo grāmatu, kļuva skaidrs, ka saknes meklējamas ģimenē, kuru kopā tur ļoti spēcīga sieviete - mamma Ingrīda," stāstot par savu jaunāko veikumu, piebilda Armands Puče, kurš jau ir uzrakstījis vairākas grāmatas par Latvijas sportistiem - Sandi Ozoliņu, Artūru Irbi, Kristeru Serģi, Kasparu Kambalu, Viktoru Hatuļevu, kā arī romānu "Slazds" par aviokatastrofu, kurā gāja bojā Kārlis Skrastiņš.


Kasjauns.lv/LETA/Foto: Nauris Garkaklis