Rīgas "Dinamo" sāpīgs zaudējums pret KHL līdervienību SKA. FOTO. VIDEO
Vienīgos vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Mārtiņš Karsums.
2013. gada 16. janvāris, 21:38

Rīgas "Dinamo" sāpīgs zaudējums pret KHL līdervienību SKA. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) zaudēja līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva kapteinis Mārtiņš Karsums, bet SKA rindās izcēlās Patriks Tūresens un Viktors Tihonovs.

"Dinamo" treneri mačam bija pieteikuši septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, sastāvā atgriežot aizsargu Jēkabu Rēdlihu. Šoreiz spēlēja slimības dēļ iepriekšējo maču izlaidušais Gints Meija, bet nespēlēja apslimušais Guntis Galviņš. Uz fārmklubu tika nosūtīts Roberts Bukarts, bet vārtus sargāja Māris Jučers.

Lai arī mača pašā ievadā teritoriāls pārsvars piederēja viesiem, jau trešajā minūtē "Dinamo" komanda tika pie vairākuma, kad paklupināts tika Kristaps Sotnieks. Nākamās divas minūtes rīdzinieki aizvadīja aktīvi, tomēr bīstamu momentu izveidošanai allaž pietrūka vienas piespēles un Iļja Ježovs SKA vārtos netika pārspēts. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos spēle turpinājās mierīgā tempā, bet tad astotajā minūtē Ježovu pārsteidza Karsums, kurš ar spēcīgu metienu no zonas malas pārspēja pretinieku vārtsargu un atklāja cīņas rezultātu.

Neilgi pēc izvirzīšanās vadībā noraidīts tika Arvīds Reķis, taču sekojošajā vairākumā SKA pie vārtu gūšanas iespējām netika, lai arī teju nepārtraukti kontrolēja ripu mājinieku aizsardzības zonā. Trešdaļas izskaņā "Dinamo" hokejisti darbojās izteikti piesardzīgi, cerot uz pretinieku kļūdām vidējā zonā, bet lielākoties visu savu uzmanību veltot spēlei aizsardzībā. Pāris reizes spēlē nācās iesaistīties arī Jučeram, tomēr mājinieku sniegums aizsardzībā bija pietiekoši pārliecinošs, lai viņam nenāktos glābt savu komandu no vārtu zaudējuma.

Otro trešdaļu ar bīstamākiem uzbrukumiem iesāka "Dinamo" komanda, kuras rindās labāko iespēju izgājienā pret Ježovu neizmantoja Džeimijs Džonsons, bet astotajā minūtē pēc pārkāpuma pret Aleksandru Žirū mājinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tajā iespējas izcelties bija pašam Žirū un Krišjānim Rēdliham, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Uzreiz pēc atgriešanās pilnos sastāvos noraidīts tika Rodrigo Laviņš. Mazākuma laikā "Dinamo" hokejisti pieļāva rupju kļūdu sastāva nomaiņā, ļaujot savā aizsardzības zonā pret vienu aizsargu ielauzties trim SKA hokejistiem - ripa tika atspēlēta Tūresenam, kurš panāca neizšķirtu 1:1. Turpinājumā abas komandas veica pa vienam bīstamam uzbrukumam, bet trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām laukuma saimnieki vēlreiz tika pie iespējas spēlēt vairākumā. To gan "Dinamo" hokejisti nepaguva izspēlēt līdz galam, jo noraidījumu saņēma arī Džonsons. Nākamās 44 sekundes komandas sacentās ar četriem laukuma spēlētājiem, bet atlikušajās vairākuma sekundēs SKA pārstāvji bīstamus momentus neizveidoja.

Trešajā trešdaļā komandas sāka darboties abpusēji piesardzīgi, iesaistoties notikumiem skopā cīņā. Trešdaļas sākumā vairākumu nespēja izmantot "Dinamo" komanda, bet trešdaļas vidū ar to pašu atbildēja viesi. Tuvojoties mača beigām, iniciatīvu sāka pārņemt SKA hokejisti. Ja pirmajās epizodēs veiksmīgi darbojās Jučers, tad trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām arī viņš bija bezspēcīgs - lielisku individuālo sniegumu nodemonstrēja Tihonovs, izvirzot Sanktpēterburgas klubu vadībā ar 2:1.

Mazliet vairāk nekā pusotru minūti pirms mača beigām "Dinamo" paņēma pusminūtes pārtraukumu, pēc kura aktīvi centās izlīdzināt rezultātu, tomēr viesi prasmīgi novirzīja spēli prom no bīstamajām zonām. Pēdējo pusminūti "Dinamo" spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču vārtu gūšanas iespējas neradīja.

Kopš rīdzinieku pēdējās spēles, kurā komanda 10.janvārī izbraukumā ar 4:1 uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību, "Dinamo" klubu pametuši divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē.

Kluba vadība izteikusies, ka jau gatavojas nākamajai sezonai, dodot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem hokejistiem.

Pavisam KHL čempionātā abas komandas tagad tikušās 20 reizes - 13 reizes uzvarējuši armijnieki, bet septiņas reizes panākumu svinēja "Dinamo". Šosezon abas komandas iepriekš bija tikušās vienreiz, kad oktobra pašās beigās Sanktpēterburgā "Dinamo" spraigā cīņā izcīnīja vienu no šīs sezonas skaistākajām uzvarām, astoņas sekundes līdz mača beigām gūstot uzvaras vārtus un pārspējot SKA ar 4:3.

Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš septembra vidus.

Pēc šīs spēles "Dinamo" ik pēc dienas savā laukumā uzņems arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, Mitišču "Atlant" vienību, kurā spēlē bijušais rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš, un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Savukārt pēc šīs mājas spēļu sērijas Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 43 spēlēs ieņem 12.vietu. Deviņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem. Savukārt SKA ar 95 punktiem atrodas pirmajā vietā gan Rietumu konferencē, gan visā līgā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Rīags "Dinamo" pret SKA - video:

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Evija Trifanova/LETA