Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāta pirmā brauciena
Martins Dukurs pēc pirmā brauciena ir sev neraksturīgajā otrajā vietā.
Citi sporta veidi

Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāta pirmā brauciena

Jauns.lv

Pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs pēc piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē notiekošā pasaules čempionāta pirmā brauciena ieņem otro vietu.

Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāt...

Savukārt M.Dukura vecākais brālis Tomass Dukurs pašlaik atrodas dalītā septītajā pozīcijā.

Pirmajā braucienā M.Dukurs lielāko trases daļu bija vadībā, taču tās beigu daļā zaudēja iekrāto pārsvaru un piekāpās Aleksandram Tretjakovam no Krievijas. M.Dukurs Krievijas pārstāvim zaudēja divas sekundes simtdaļas.

Trešajā vietā pašlaik ir cits krievu braucējs Sergejs Čudinovs, kurš Tretjakovam zaudē 27 sekundes simtdaļas.

T.Dukurs pēc pirmā brauciena tikmēr līderim zaudē 0,79 sekundes, savu pozīciju dalot ar amerikāni Džonu Deiliju.

Otro reizi sportisti trasē dosies plkst.15.45 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Čempionātā M.Dukuram ir iespēja sasniegt unikālu rekordu - triumfa gadījumā viņš kļūs par pirmo sportistu vēsturē, kurš izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus pēc kārtas. Kopumā trīs reizes pasaules čempionātā vēl triumfējis tikai šveicietis Gregors Štēli, kuram tas bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

Pasaules čempions tiks noskaidrots četru braucienu summā. Pirmie divi tiks veikti piektdien, bet otrie - sestdien.

Kā zināms, pirms divām nedēļām M.Dukurs Īglsas trasē Austrijā ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu, bet viņa brālis Tomass ieguva trešo vietu.

Pagājušajā gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Kopumā kopš 2011.gada sākuma M.Dukurs triumfējis 20 no 22 Pasaules kausa un pasaules čempionāta ietvaros notikušajām sacīkstēm.

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs sezonas astoņos Pasaules kausa posmos izcīnījis septiņas uzvaras, bet T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpis četras reizes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1785 punktiem un teorētiski viņu var apsteigt vien brālis Tomass, kuram ir 1562 punkti. Par uzvaru posmā dod 225 punktus.

Savukārt trešais ar 1460 punktiem ir Aleksandrs Krekels no Vācijas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

LETA/Foto: EPA/LETA