Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāta pirmās dienas
Martinam Dukuram gaidāma ļoti smaga cīņa par pasaules čempiona titulu.
Citi sporta veidi

Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāta pirmās dienas

Jauns.lv

Pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs pēc piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē notiekošā pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem ieņem otro vietu.

Martins Dukurs otrajā vietā pēc pasaules čempionāt...

Savukārt M.Dukura vecākais brālis Tomass Dukurs pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā.

Abos pirmajos braucienos M.Dukurs uzrādīja otro labāko starta laiku, gan tur, gan trasē piekāpjoties tikai krievam Aleksandram Tretjakovam. Pirmajā braucienā latvietis savam konkurentam zaudēja 0,02 sekundes, bet otrajā - 0,07 sekundes.

Tādējādi pēc pirmās sacensību dienas M.Dukuru no Tretjakova šķir 0,09 sekundes.

Trešajā vietā pašlaik ir cits krievu braucējs Sergejs Čudinovs, kurš Tretjakovam zaudē 0,65 sekundes.

T.Dukurs pēc pirmā brauciena līderim zaudēja 0,79 sekundes un ieņēma dalītu septīto vietu, tomēr otrajā braucienā demonstrēja daudz sekmīgu sniegumu un ar ceturto labāko laiku pakāpās uz ceturto pozīciju 1,26 sekundes aiz līdera.

Čempionātā M.Dukuram ir iespēja sasniegt unikālu rekordu - triumfa gadījumā viņš kļūs par pirmo sportistu vēsturē, kurš izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus pēc kārtas. Kopumā trīs reizes pasaules čempionātā vēl triumfējis tikai šveicietis Gregors Štēli, kuram tas bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

Pasaules čempions tiks noskaidrots četru braucienu summā. Pirmie divi tika veikti piektdien, bet trešais un ceturtais - sestdien.

Kā zināms, pirms divām nedēļām M.Dukurs Īglsas trasē Austrijā ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu, bet viņa brālis Tomass ieguva trešo vietu.

Pagājušajā gadā M.Dukurs uzvarēja deviņās no 11 sacensībām (Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionāta), kurās piedalījās. Tas ir vien nedaudz mazāk iespaidīgi nekā 2011.gadā, kad viņš bija labākais pilnīgi visās sacensībās.

Kopumā kopš 2011.gada sākuma M.Dukurs triumfējis 20 no 22 Pasaules kausa un pasaules čempionāta ietvaros notikušajām sacīkstēm.

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs M.Dukurs sezonas astoņos Pasaules kausa posmos izcīnījis septiņas uzvaras, bet T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpis četras reizes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 1785 punktiem un teorētiski viņu var apsteigt vien brālis Tomass, kuram ir 1562 punkti. Par uzvaru posmā dod 225 punktus.

Savukārt trešais ar 1460 punktiem ir Aleksandrs Krekels no Vācijas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

LETA/Foto: EPA/LETA