1dienas
21stundas
41minūtes
49sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Pistoriuss vēlas atsākt treniņus

Jauns.lv

Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Dienvidāfrikas protēžu skrējējs Oskars Pistoriuss vēlas atsākt treniņus, trešdien paziņoja viņa aģents Pīts van Zils.

Draudzenes slepkavībā apsūdzētais Pistoriuss vēlas...

Pistoruss, kurš kopš traģiskajiem 14. februāra notikumiem, kad viņa mājās tika nošauta modele Rēva Stēnkampa, kura bija sportista draudzene, nebija trenējies, taču tagad viņš savam aģentam un trenerim paziņojis, ka vēles atsākt regulārus treniņus. Viņš jau apmeklējis stadionu Pretorijā, kurā trenējās pirms februāra notikumiem.

Pistoriuss tiesā tika apsūdzēts iepriekš plānotā Stēnkampas slepkavībā, taču vēlāk pret drošības naudu atbrīvots no apcietinājuma. Paredzams, ka tiesas prāva pret Pistoriusu sāksies gada nogalē, vai nākamā gada sākumā.

26 gadus vecais Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stēnkampu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Stēnkampa tika atrasta mirusi 14.februārī Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Ar Pistoriusu Stēnkampa draudzējās divus mēnešus un mitinājās skrējēja mājā Pretorijas pilsētā.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais  Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs  Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības. 

BNS