Luisvilas universitāte trešo reizi uzvar NCAA basketbola čempionātā. VIDEO
Finālspēles galvenais varonis rezervists Lūks Henkoks.
Basketbols
2013. gada 9. aprīlī, 09:45

Luisvilas universitāte trešo reizi uzvar NCAA basketbola čempionātā. VIDEO

Jauns.lv

Par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioniem basketbolā pirmdien trešo reizi komandas vēsturē kļuva Luisvilas universitātes vienība "Cardinals".

Luisvilas universitāte trešo reizi uzvar NCAA bask...

Turnīra finālā "Cardinals" komanda ar rezultātu 82:76 uzvarēja Mičiganas universitātes komandu "Wolverines".

Spēles gaitā "Cardinals" basketbolisti atspēlēja 12 punktu deficītu, ar teicamu sniegumu izceļoties laukumā uz maiņu nākušajam Lūkam Henkokam, kurš guva 22 punktus. Viņš kļuva par pirmo laukumā uz maiņu nākušo spēlētāju NCAA vēsturē, kurš vēlāk saņēmis vērīgākā basketbolista balvu.

Luisvilas universitātes komanda finālsacensībās jeb tā dēvētajā "marta traukumā" bija izlikta ar pirmo numuru, bet "Wolverines" vienībai pienācās ceturtais numurs. Regulārajā sezonā "Cardinals" piedzīvoja zaudējumus tikai četrās spēlēs, kam sekoja trīs panākumi savas konferences finālturnīrā, bet NCAA izslēgšanas mačos vienība tika pie nepieciešamajām sešām uzvarām.

Jāizceļ, ka uzvarētāju komandas galvenais treneris Riks Pitino kļuvis par pirmo vēsturē, kurš pie NCAA čempiona titula ticis ar divām dažādām komandām. Iepriekš 1996.gadā viņš to paveica kopā ar Kentuki universitāti.

Iepriekš Luisvilas universitātes komanda par NCAA čempioni bija kļuvusi 1980. un 1986.gadā, bet Mičiganas universitātes komanda vienīgo reizi turnīrā triumfējusi 1989.gadā.

Jau ziņots, ka līdz izslēgšanas spēļu turnīra trešajai kārtai tika latvieša Oto Ošenieka pārstāvētā Minesotas universitātes komanda "Golden Gophers", otrajā kārtā izstājās Alekseja Rostova pārstāvētā Rietumu Kentuki universitātes komanda "Hilltoppers", savukārt jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Edmunda Dukuļa pārstāvētā Boisi štata universitātes komanda "Broncos".

LETA/Foto: AFP/LETA