Eleganti tērpusies hokeja izlase dodas uz pasaules čempionātu. FOTO
Teds Nolans Latvijas hokeja izlasi cenšas apmācīt ne vien profesionāli rīkoties laukumā, bet arī ārpus tā.
2013. gada 2. maijs, 15:58

Eleganti tērpusies hokeja izlase dodas uz pasaules čempionātu. FOTO

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase ceturtdienas rītā devās uz Helsinkiem, kur jau sestdien, 4. maijā, aizvadīs pirmo spēli pasaules čempionātā pret šā brīža planētas spēcīgāko valstsvienību Krieviju.

Valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana laiki pie mūsu izlases stūres, neraugoties uz šā čempionāta iznākumu, paliks atmiņā ne vien ar kvalificēšanos Soču olimpiskajām spēlēm, bet arī ar kardinālu ģērbšanās stila maiņu. Kādreiz izlases hokejisti uz mačiem devās ērtās drēbēs (džinsos, treniņtērpos), taču tagad uzvalkos, kreklos – kā tas būtu nepieciešams valsts tēlu veidojošai komandai.

Atvadīties no 24 mūsu hokejistiem, treneriem un apkalpojošā personāla bija ieradušies gan viņu ģimenes, gan draugi, gan hokeja līdzjutēji, kas vēlēja spēlētājiem paveikt Latvijas hokeja federācijas uzdoto – iekļūt čempionāta ceturtdaļfinālā.

Uz Helsinkiem devās trīs vārtsargi – Edgars Masaļskis, kurš gan traumas dēļ nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis. Komandas sastāvā būs astoņi aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs. Treneru rīcībā pašlaik ir 13 uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls. Izlasei jau Helsinkos pievienosies jaunais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš aizvadītajā naktī beidza sezonu Amerikas Hokeja līgā. Pašlaik gan nav zināms, vai Zemgus pagūs ierasties jau uz pirmo spēli.

Čempionātam drīkst pieteikt līdz 25 hokejistiem, bet katrai konkrētajai spēlei – fivdesmit divus. Līdz ar to ir skaidrs, ka tieši šie hokejisti arī aizvadīs visu pasaules čempionātu un neviens cits spēlētājs komandai sacensību laikā vairs nepievienosies.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders