Sprukts: rezultāts bija likumsakarīgs
"Rezultāts bija likumsakarīgs, ja vērtējam otro un trešo trešdaļu. Pirmajā spēlējām daudz sekmīgāk un bijām pārāki. Pēc tam vārti sāka birt," pēc cīņas izteicās Sprukts.
2013. gada 4. maijs, 21:20

Sprukts: rezultāts bija likumsakarīgs

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases sagrāve pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju bija likumsakarīga, lai arī pirmajā trešdaļā komandai izdevās parādīt, ka tā var kontrolēt cīņas gaitu arī pret šādu pretinieku, uzskata valstsvienības uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 0:6 (0:1, 0:3, 0:2) kapitulēja pagājušā gada turnīra spēcīgākajai komandai Krievijai.

"Rezultāts bija likumsakarīgs, ja vērtējam otro un trešo trešdaļu. Pirmajā spēlējām daudz sekmīgāk un bijām pārāki. Pēc tam vārti sāka birt," pēc cīņas aģentūrai LETA izteicās Sprukts. "Noraidījums trijatā pret pieciem tika izturēts, bet ielaistie vārti uzreiz pēc tam atņēma komandai pārliecību. Savukārt krievi no tā ieguva savu pārliecību un pēc tam kontrolēja mača gaitu."

"Spēles beigās Krievijas izlase darbojās ļoti pārliecinoši, zinot, ka viņiem viss padodas. Mēs nespējām kontrolēt ripu, kas mums ļoti labi izdevās pirmajā trešdaļā. Beigās jau vienkārši metām ripu ārā no zonas, cerot, ka neielaidīsim vēl kādus vārtus," atzina uzbrucējs.

"Rītdienas sakarā nekādas milzu izmaiņas nav jāievieš. Šis ir turnīrs septiņu spēļu garumā. Tad jau beigās redzēsim, kur esam," piebilda Sprukts.

"Tas, ka izlase vārtus nav guvusi četrās pasaules čempionātu spēlēs pēc kārtas, uz spēlētājiem nespiež, jo šis ir jauns turnīrs. Iepriekšējais čempionāts ir pagātne, bet Krievijai komanda vienmēr ir ļoti spēcīga. Šajā ziņā mums nav problēmu," pauda uzbrucējs.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija svētdien spēkosies ar ASV, otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA, AFP/LETA