Širokovs: mums sava spēle austriešiem nav jāpakārto
"Nav jau citu variantu, kā uzlabot sniegumu arī uz nākamo maču pret Austriju. Ar katru spēli mums jāsper pa solim uz priekšu, analizējot iepriekš pieļautās kļūdas," uzskata Aleksejs Širokovs.
2013. gada 7. maijs, 11:22

Širokovs: mums sava spēle austriešiem nav jāpakārto

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei šodien paredzētajā pasaules čempionāta mačā pret Austriju savs spēles stils nav pretiniekiem jāpakārto, bet gan jādodas laukumā un jānodemonstrē vēls viens uzlabots sniegums, uzskata valstsvienības uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Latvijas un Austrijas izlases aizvadītajās divās čempionāta spēlēs piedzīvojušas zaudējumus. Vienību savstarpējā spēle sāksies šodien plkst.16.15.

"Iepriekšējā spēlē pret ASV noteikti varējām tikt pie vismaz viena punkta, taču visu izjauca divi noraidījumi. Ja to nebūtu, mēs noteikti nebūtu zaudējuši," aģentūrai LETA izteicās Širokovs. "Salīdzinājumā ar pirmo spēli, komanda darbojās daudz labāk. Arī funkcionāli jutāmies nesalīdzināmi labāki un cīņai daudz gatavāki."

"Nav jau citu variantu, kā uzlabot sniegumu arī uz nākamo maču pret Austriju. Ar katru spēli mums jāsper pa solim uz priekšu, analizējot iepriekš pieļautās kļūdas," uzskata uzbrucējs. "Ja tas izdosies, par vietu ceturtdaļfinālā varam cīnīties, jo ar labu sniegumu varam atņemt punktus arī slovākiem un somiem."

"Pats iepriekš pret austriešiem esmu spēlējis četras vai piecas reizes. Viņi spēlē ātru un fizisku kanādiešu stila hokeju. Nacionālās hokeja līgas (NHL) meistari brauc spēlēt uz Eiropu un pārņem kombinacionālo hokeju, savukārt austrieši un šveicieši dara pretēji - spēlē izteiktu kanādiešu spēka spēli," pastāstīja Širokovs. "Mums savs spēles stils viņiem nav īpaši jāpielāgo. Vienkārši jāiet laukumā, jāpilda trenera norādījumi un smagi jāstrādā."

"Ņemot vērā, ka gan mēs, gan austrieši čempionātu ir sākuši ar diviem zaudējumiem, spēlē varam gaidīt kārtīgu izdzīvošanas cīņu. Nekāda negatīvisma mūsu komandā pēc zaudējumiem nav, tāpēc droši varam cīnīties tālāk," piebilda uzbrucējs.

Širokovs pastāstīja, ka uzbrucēja Zemgus Girgensona ierašanās komandā netika sagaidīta īpašāk par citiem hokejistiem. "Mēs komandā visi esam vienādi - nav zvaigžņu un nav kāda zemāka līmeņa spēlētāju. Neviens nav otram pakārtots, neatkarīgi no tā, kur katrs spēlē."

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

LETA/Foto: AFP/LETA