Šveices hokejistiem sestā uzvara sešās spēlēs
Šveices hokeja izlases uzvaru gājiens pasaules čempionātā turpinās.
2013. gada 13. maijs, 00:05

Šveices hokejistiem sestā uzvara sešās spēlēs

Jauns.lv

Sesto uzvaru sešās pasaules čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja teicamu turnīru aizvadošā Šveices hokeja izlase, kas Stokholmas apakšgrupas mačā ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) pārspēja Norvēģiju.

Pirmajā trešdaļā Šveices izlasei divu vārtu pārsvaru dāvāja Simons Mosers un Romēns Žosī, kurš bija precīzs mazākumā, bet 25 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām 3:0 vairākumā panāca Patriks von Guntens.

Norvēģijas izlase vienus vārtus atguva trešās trešdaļas piektajā minūtē, kad vairākumā izcēlās Ūle Kristians Tolefsens.

Kā ziņots, iepriekš svētdien uzvaru Stokholmas apakšgrupas spēlē izcīnīja Kanādas izlase, kas ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja šo čempionātu ne pārāk veiksmīgi aizvadošo Čehiju.

Pirmajā trešdaļā kanādietis Veins Simondss un čehs Petrs Koukals apmainījās vārtu guvumiem, bet uzvaras vārtus Kanāda guva 47.minūtē, kad atzīmējās Džefs Skiners.

Ja Norvēģija būtu sagādājusi pārsteigumu un pieveikusi šo čempionātu ļoti veiksmīgi aizvadošo Šveici, Čehijai būtu zudušas cerības uz ceturtdaļfināla sasniegšanu. Līdz ar norvēģu un čehu zaudējumiem viss otrdien izšķirsies abu komandu savstarpējā mačā.

Stokholmas grupā līderpozīciju ar 17 punktiem sešās spēlēs pārņēma Šveice, kurai ar 16 punktiem seko Kanāda, bet trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija. Ceturtā ar deviņiem punktiem ir Norvēģijas izlase, Čehijai ir astoņi punkti, sesto un septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija un Dānija, bet Slovēnija tikusi pie viena punkta.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: EPA/LETA