Futbols
2013. gada 14. maijs, 20:52

Astoņi Igaunijas futbolisti saņem diskvalifikācijas par spēļu sarunāšanu

Jauns.lv

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) otrdien piespriedusi viena gada diskvalifikācijas astoņiem Igaunijas futbolistiem par iesaistīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā.

Savukārt mūža diskvalifikāciju saņēmis viens Libānas futbolists.

Visiem šiem spēlētājiem uz diskvalifikācijas laiku visā pasaulē būs aizliegts iesaistīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs.

Igaunijā izmeklēšana pret astoņiem Narvas "Trans" komandas futbolistiem sākās 2011.gadā. Viņi esot saņēmuši naudu no bukmeikeriem, ietekmējot vairāku Igaunijas čempionāta un kausa izcīņas spēļu rezultātu.

Jau šī gada 1.martā futbolistiem gada diskvalifikācijas piesprieda Igaunijas Futbola asociācija, bet tagad tās paplašinātas vispasaules līmenī. Pašlaik vēl turpinās izmeklēšana un netiek izslēgta iespēja, ka vēlāk diskvalifikācijas tiks pagarinātas.

Kā ziņots, "Trans" komanda pagājušajā sezonā ieņēma ceturto vietu Igaunijas čempionāta kopvērtējumā un to pērn pārstāvēja arī vairāki Latvijas futbolisti - sezonas vidū tās sastāvā bija Aleksejs Kuplovs-Oginskis, Dmitrijs Medeckis, Aleksandrs Abramenko un Dmitrijs Borisovs. Savukārt sezonas noslēgumā sastāvā vairs nebija Borisova, bet trijniekam pievienojušies Jevgēņijs Kazura un Nikolajs Zaicevs.

Dažādu aizdomu ēna par spēļu rezultātu sarunāšanu pār "Trans" komandu, ko regulāri pārstāv Latvijas futbolisti, kritusi jau kopš 2008.gada.

LETA