Kerčs, Vasiļevskis, Rastorgujevs piektdien absolvēs LSPA
46 gadus vecais Aleksandrs Kerčs ieguvis augstāko izglītību.
Citi sporta veidi
2013. gada 20. jūnijs, 13:17

Kerčs, Vasiļevskis, Rastorgujevs piektdien absolvēs LSPA

Jauns.lv

Piektdien Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) absolvēs šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, biatlonists Andrejs Rastorgujevs un leģendārais hokejists Aleksandrs Kerčs, informēja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja lze Āķe-Vīksne.

Kopumā piektdien LSPA absolvēs 162 jaunie sporta speciālisti, kuru vidū ir vēl viens Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportists slēpotājs Arvis Liepiņš.

Rastorgujevs un Liepiņš gatavojas dalībai 2014.gada februārī gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.

Diplomus par iegūto augstāko izglītību sporta zinātnē saņems arī Kerčs, kurš ilgstoši spēlējis Latvijas izlasē, divi Latvijas biatlona izlases dalībnieki - Toms Praulītis un Rolands Pužulis, kā arī bijušais biatlonists un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu dalībnieks Kaspars Dumbris. Starp absolventiem būs atrodami arī bijušais olimpietis, kamaniņu braucējs un tagadējais jauno kamaniņu braucēju treneris Kaspars Dumpis un divi Latvijas izlases handbolisti Andis Ērmanis un Egils Politers.

Visi sportisti studē LSPA ar atvieglotiem noteikumiem pēc individuāla mācību plāna, kas paredz iespēju studiju programmu apgūt divas reizes ilgākā laika posmā, nekā to nosaka studiju programmas nolikums.

Jau tradicionāli LSPA absolventi diplomus par iegūto augstāko izglītību saņems pirms Jāņiem - 21.jūnijā plkst.11 VEF Kultūras pils Lielajā zālē.

Izlaidumā piedalīsies bakalaura, 1. un 2.līmeņa augstākās profesionālās izglītības studiju programmu absolventi, LSPA docētāji, darbinieki, studenti un absolventu sveicēji, kuru vidū būs LSPA rektors profesors Jānis Žīdens, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece - Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un citi.

LETA/Foto: Gatis Dieziņš/LETA