Sportisti Kerčs, Vasiļevskis un Rastorgujevs iegūst augstāko izglītību. Apsveicam!
Skat, kā pēc augstāko izglītību apliecinoša dokumenta saņemšanas priecājas Aleksandrs Kerčs (pa labi) un Vadims Vasiļevskis.
Citi sporta veidi
2013. gada 21. jūnijs, 20:31

Sportisti Kerčs, Vasiļevskis un Rastorgujevs iegūst augstāko izglītību. Apsveicam!

Jauns.lv

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju absolvējuši olimpiskais vicečempions šķēpa mešanā Vadims Vasiļevskis, leģendārais hokejists Aleksandrs Kerčs un Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā šodien Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju absolvēja  162 jaunie sporta speciālisti. Pēc  augstākās izglītības diplomu saņemšanas, Kerčs un Vasiļevskis apstiprināja, ka turpmāko profesionālo darbību vēlas saistīt ar trenera darbu. Vadims Vasiļevskis norādīja, ka šobrīd plāno turpināt sportista gaitas. „Taču gadījumā, ja rezultāta nebūs, es zinu, ka man ir zināšanas un visas tiesības profesionāli veikt trenera darbu. Šodien tiešām jūtos forši, īpaši tāpēc, ka mācības nebija vieglas, nācās nopietni pasvīst,” paziņoja Vasiļevskis.

Arī Aleksandrs Kerčs pēc diploma saņemšanas atzinās, ka studēšana paņēmusi daudz brīvā laika: „Bet tas bija tā vērts. Šobrīd baudu atvaļinājumu un vasaru, bet tuvāk rudenim ar savu menedžeri domāšu, ko darīt tālāk.”

Savukārt Andrejs Rastorgujevs  apliecināja, ka akadēmijā studijas turpinās arī nākamajā gadā maģistrantūrā: „Negribu apstāties pie bakalaura grāda. Ļoti ceru, ka izturēšu konkursu un sporta zinātni apgūšu „budžetnieku grupā”. Man gribas mācīties un iegūt labu kvalifikāciju sportā.”

Diplomus par iegūto augstāko izglītību sporta zinātnē saņēma vēl divi Latvijas biatlona izlases dalībnieki - Toms Praulītis un Rolands Pužulis, kā arī bijušais biatlonists, Olimpisko spēļu dalībnieks Vankūverā Kaspars Dumbris. Starp absolventiem ir arī bijušais olimpietis, kamaniņu braucējs un tagadējais jauno kamaniņu braucēju treneris Kaspars Dumpis, slēpotājs Arvis Liepiņš un divi Latvijas izlases handbolisti – Andis Ērmanis un Egils Politers.

Kasjauns.lv/ Foto: Publicitātes