Basketbols
2013. gada 1. jūlijs, 23:11

Vairākas NBA komandas interesējas par latviešu izcelsmes basketbolistu Badingeru

Jauns.lv

Par latviešu izcelsmes spēlētāju Čeisu Badingeru, kurš šobrīd ir brīvais aģents, interesi izrāda vairākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas.

Portāls "Sportando.net" vēsta, ka par latviešu izcelsmes basketbolistu interesi izrāda Ņūorleānas "Pelicans", Milvoki "Bucks", Indiānas "Pacers", "Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Lakers" vienības.

Divdesmit piecus gadus vecais Badingers lielāko daļu NBA aizvadītās sezonas nespēlēja kreisā ceļgala meniska plīsuma dēļ. Savainojumu divus metrus garais uzbrucējs guva NBA regulārā čempionāta spēlē pērnā gada novembrī, kad vēl pārstāvēja Minesotas "Timberwolves" komandu.

Pagājušā gada vasarā Badingers uz "Timberwolves" vienību tika aizmainīts no Hjūstonas "Rockets" komandas, un šis bija viņa pēdējais līguma gads.

Basketbolists NBA ar kopējo 44.numuru tika draftēts 2009.gadā, kad viņu izvēlējās Detroitas "Pistons" komanda. Tomēr jau tajā pašā gadā viņš pievienojās "Rockets" vienībai.

Aizvadītās sezonas 23 nospēlētajos mačos "Timberwolves" sastāvā Badingers vidēji sameta 9,4 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu un 1,1 veica rezultatīvu piespēli.

Kā ziņots, Badingeru, kurš izteicis gatavību nākotnē starptautiskajā arēnā pārstāvēt Latviju, ar šo valsti saista viņa vectēvs no mātes puses Andrejs Eglītis, kurš dzimis Latvijā, bet uz ASV pārcēlies Otrā pasaules kara laikā. Tāpat Latvijā dzimusi un augusi viņa vecāmāte no mātes puses.

LETA