Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Nelikumību dēļ atcelta Igaunijas futbola čempionāta spēle

Jauns.lv

Aizdomās par rezultāta ietekmēšanu sestdien tika atcelta Igaunijas futbola čempionāta spēle starp Tallinas vienībām "Levadia" un "Kalev", ziņo līgas mājaslapa.

Nelikumību dēļ atcelta Igaunijas futbola čempionāt...

Spēlei bija jāsākas plkst.19:30, taču plkst.19, saņemot informāciju no Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) par iespējamām nelikumībām, mača tiesnesis paziņojis, ka spēle nenotiks. Tāpat EJL sākusi disciplināro izmeklēšanu.

Vēl nav zināms, kad spēle starp "Levadia" un "Kalev" varētu tikt aizvadīta.

"Atvainojamies līdzjutējiem, taču pret negodīgiem cilvēkiem jārīkojas stingri," izteicies EJL prezidents Aivars Pohalks. Viņš norādījis, ka par aizdomām saistībā ar spēļu sarunāšanu jāinformē EJL, citādāk to varēs uzskatīt par līdzdalību krāpniecībā. Pohlaks atklājis, ka šosezon nav bijis neviena aizdomīga gadījuma par spēļu rezultāta ietekmēšanu, izņemot šo precedentu.

Kā ziņots, pērnā gada novembrī pret sešiem Narvas "Trans" futbolistiem, kuri tiek vainoti spēļu rezultātu ietekmēšanā, tika sākta izmeklēšana.

Šobrīd Igaunijas čempionātā līdervienība ir Nemmes "Kalju" komanda, kura 17 mačos izcīnījusi 38 punktus. Otrajā vietā ar 37 punktiem atrodas "Levadia", kas aizvadījusi vienu spēli mazāk, bet trešajā pozīcijā ir cita Tallinas vienība "Flora", kas 16 cīņās tikusi pie 34 punktiem.

LETA