Jānis Timma ar uzvaru noslēdz NBA Vasaras līgu
Timma gan bija vienīgais no laukumā izgājušajiem Memfisas komandas spēlētājiem, kurš netika pie punktiem.
Basketbols
2013. gada 20. jūlijs, 13:10

Jānis Timma ar uzvaru noslēdz NBA Vasaras līgu

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Jānis Timma ar uzvaru piektdien noslēdzis savas gaitas ASV pilsētā Lasvegasā notiekošo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgu.

Latvieša pārstāvētā Memfisas "Grizzlies" pēdējā sestajā spēlē prata pieveikt Denveras "Nuggets" komandu ar rezultātu 91:84 (14:20, 22:15, 27:28, 28:21).

Timma laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa, kopumā mačā aizvadot 16 minūtes un 59 sekundes. Pa šo laiku latvietis aizmeta garām visus trīs tālmetienus, punktus negūstot, taču izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles.

Timma bija vienīgais no laukumā izgājušajiem Memfisas komandas spēlētājiem, kurš netika pie punktiem.

Rezultatīvākie "Grizzlies" rindās bija Donte Grīns un Džeralds Robinsons, kuru kontā pa 16 punktiem.

Kā ziņots, Vasaras līgas pirmajā spēlē "Grizzlies" ar 67:81 piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai, bet Timma guva piecus punktus. Savukārt otrajā mačā Memfisas klubs ar 58:69 zaudēja Klīvlendas "Cavaliers" komandai, bet latvieša kontā divi punkti. Nākamajā cīņā Timma pirmo reizi iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā spēlē latvietis guva trīs punktus, nepalīdzot "Grizzlies" izvairīties no zaudējuma pret Fīniksas "Suns" (88:100).

Pēc pirmajiem trim mačiem komandas uzsāka īpašu turnīru, pirmo reizi vēsturē nosakot Vasaras līgas čempionus. Tā pirmajā kārtā Memfisas klubs ar 90:83 uzvarēja Vašingtonas "Wizards" vienību, bet Timma pie punktiem netika, savukārt otrajā kārtā vajadzēja mēroties spēkiem ar Šarlotes klubu "Bobcats", kur nācās piedzīvot zaudējumu ar 84:92. Timma šajā cīņā guva piecus punktus. Līdz ar to Memfisas vienība izstājās no cīņas par Vasaras līgas čempionu titulu, taču tai pret "Nuggets" bija iespēja aizvadīt gandarījuma spēli.

Kā ziņots, "Grizzlies" komanda Timmu šīgada NBA draftā izvēlējās ar 60.numuru. Viņš kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts NBA draftā.

Draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar "Grizzlies" komandu, tāpēc Timma savu lietderību centās pierādīt Vasaras līgā.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu "Ventspils", savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja "Liepājas Lauvas" vienībā.

Timma ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā dalībai šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņa pievienošanās komandai gaidāma pēc Vasaras līgas beigām - ap 22.jūliju.

LETA, Foto: AFP/LETA