"Legia" futbolisti UEFA Čempionu līgas mačā sensacionāli nospēlē neizšķirti ar "Real"
Madrides "Real" līderis Krištianu Ronaldu tā arī nespējā gūt vārtus pret necilo Varšavas "Legia".
Futbols
2016. gada 3. novembris, 00:30

"Legia" futbolisti UEFA Čempionu līgas mačā sensacionāli nospēlē neizšķirti ar "Real"

Jauns.lv

Polijas futbola komanda Varšavas "Legia" trešdien UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā sensacionāli nospēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar iepriekšējā sezonas uzvarētāju Madrides "Real".

"Legia" futbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai izcīnītu sensacionālu uzvaru, jo "Real" piecas minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu.

Mača rezultātu jau 55.sekundē atklāja velsiešu pussargs Garets Beils, tādējādi gūstot "Real" visu laiku ātrākos vārtus UEFA Čempionu līgas vēsturē. Beils bumbu vārtos raidīja ar skaistu tālšāvienu. Tāpat velsietis piedalījās arī komandas otro vārtu guvumā, kad desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām asistēja Karimam Benzemā, kurš no 11 metru atzīmes ieraidīja otro bumbu mājinieku vārtos.

Piecas minūtes vēlāk "Legia" beļģu pussargs Vadiss Odžidža Ofoe ar tālsitienu no soda laukuma malas vienus vārtus atguva, bet pārtraukumā komandas devās rezultāta tablo vēstot 2:1 "Real" labā. Otrā puslaika 13.minūtē serbu pussargs Miroslavs Radovičs ar vēl vienu tālšāvienu panāca neizšķirtu, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Tibo Mulins izvirzīja vadībā mājiniekus.

Tiesa, dažas minūtes vēlāk Mateo Kovačičs izlīdzināja spēles rezultātu, tādējādi izglābjot "Real" no kaunpilna zaudējuma.

Zīmīgi, ka iepriekšējā reize, kad "Real" UEFA Čempionu līgā nespēja uzvarēt atrodoties vadībā ar divu vārtu pārsvaru, bija 2002.gada 22.oktobrī. Toreiz madridieši izvirzījās vadībā ar 2:0, taču nospēlēja neizšķirti ar Grieķijas komandu Atēnu AEK.

"Legia" līdzjutēju rasistiskās un huligāniskās uzvedības Čempionu līgas pirmās kārtas spēlē pret Vācijas klubu Dortmundes "Borussia" dēļ Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) Polijas klubam piesprieda sodu maču pret "Real" aizvadīt bez skatītājiem. Līdz ar to tribīnēs bija apmēram tūkstoš personas, kuru vidū bija aptuveni 275 līdzjutēji no Madrides "Real" komandas, kā arī žurnālisti, policisti, apkalpojošais personāls un dažādas VIP personas.

Vēl vienā F apakšgrupas spēlē "Borussia" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0 pārspēja Lisabonas "Sporting", tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Adrians Ramoss, kurš spēles 12.minūtē pēc komandas biedra centrējuma soda laukumā bija precīzs ar galvu.

Dortmundes vienībai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Pjērs Emeriks Aubamejangs, kuram "Borussia" galvenais treneris Tomass Tučels "iekšēju apstākļu dēļ" piešķīris diskvalifikāciju.

Ar desmit punktiem četrās spēlēs F apakšgrupā līderpozīciju ieņem "Borussia", kas par diviem punktiem apsteidz "Real". Trīs punkti ir "Sporting" kontā, bet "Legia" trešdien tika pie sava vienīgā punkta.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".