Citi sporta veidi
2013. gada 10. augusts, 23:34

Tāllēcējai Laumai Grīvai pietrūkst astoņi centimetri līdz PČ finālsacensībām

Jauns.lv

Latvijas tāllēcējai Laumai Grīvai sestdien pietrūka vien astoņi centimetri, lai kvalificētos Maskavā notiekošā pasaules čempionāta finālsacensībām, taču noslēgumā nācās samierināties ar 16.vietu.

Grīva vistālāk aizlēca otrajā mēģinājumā - 6,50 metri. Taču ar to nebija gana, lai iekļūtu starp 12 finālistēm, kuras svētdien sacentīsies finālā. Priekšsacīkšu 12.pozīcijā, kas vēl nodrošināja vietu finālā, ierindojās amerikāniete Britnija Rīsa, kura aizlēca 6,57 metrus tālu.

Ja latvietei būtu padevies par astoņiem centimetriem tālāks lēciens, Grīvai sacensības turpinātos arī svētdien.

Savukārt, lai automātiski iekļūtu finālsacensībās, sportistēm vajadzēja aizlēkt vismaz 6,75 metrus tālu. To priekšsacīkstēs iespēja trīs sportistes.

Grīvas personīgais rekords ir 6,86 metri - to viņa iespēja 2011.gadā.

Jau ziņots, ka sestdien kvalifikācijas sacensības nepārvarēja vesera metējs Igors Sokolovs un kārtslēcējs Mareks Ārents. Abi sportisti šajā čempionātā izcīnīja 19.vietu.

Savukārt turpmākajās dienās uz starta izies arī daudzcīņniece Laura Ikauniece, šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, soļotājas Agnese Pastare un Anete Kažemaka (abas veiks 20 kilometru distanci), kā arī soļotājs Arnis Rumbenieks (arī startēs 20 kilometru distancē).

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 18.augustam.

LETA