Vācijas bundeslīgas skandalozo vārtu mačs netiks pārspēlēts. VIDEO
Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē gūtie skandalozie vārti izraisījuši rezonansi visā pasaulē.
Futbols
2013. gada 28. oktobris, 16:43

Vācijas bundeslīgas skandalozo vārtu mačs netiks pārspēlēts. VIDEO

Jauns.lv

Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēle, kurā pirms pusotras nedēļas tika gūti "spoku vārti", netiks pārspēlēta, pirmdien lēmusi tiesa.

18.oktobrī notikušajā mačā, kurā Leverkūzenes "Bayer" ar 2:1 uzvarēja "Hoffenheim", 70.minūtē Leverkūzenes klubs ar 2:0 vadībā izvirzījās pēc tam, kad Štefans Kīslings ar galvu sita nedaudz garām vārtiem, taču bumba atsitās pret vārtu tīklu no ārpuses un nokļuva vārtos, bet tiesnesis nolēma guvumu ieskaitīt.

Pēc mača tiesnesis Fēlikss Brihs atzina, ka bijušas nelielas šaubas par vārtu ieskaitīšanu, taču tās izkliedējušas "Bayer" futbolistu svinības.

Tikmēr "Hoffenheim" pieprasīja pārspēli, bet tagad tiesa šo lēmumu noraidījusi, jo secināja, ka tiesnesis nav pārkāpis nolikumu.

"Lēmums varbūt rada sarūgtinājumu no sportiskās puses, tomēr tas ir pieņemts pēc likuma un nolikuma," izteicies Vācijas Futbola asociācijas sporta tiesas tiesnesis Hanss Lorencs. "Tiesnesis pieņēma lēmumu, balstoties uz tobrīd pieejamajiem faktiem. To, ka viņš būtu pārkāpis noteikumus, lietas izskatīšanas laikā neapgalvoja pat "Hoffenheim"."

Tagad "Hoffenheim" komandai ir tiesības iesniegt apelāciju tiesas lēmumam.

Šis incidents ir izraisījis plašas debates, vai Vācijas bundeslīgā nevajadzētu ieviest vārtu līnijas tehnoloģiju, kas nosaka, kad gūti vārti.

Skandalozais vārtu guvums - video:

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video