Lietus lāsēm klāto kukaiņu makro fotogrāfijas

Fotogrāfam Alberto Paniccam Itālijā izdevies uzņemt skaistuma pārpilnus foto ar kukaiņiem, kurus pārklājušas lietus lāses.

gallery icon
21
2020. gada 6. februāris, 13:02

FOTO: brīnumaini tuvplāni ar kukaiņiem, kas greznojas ar lietus lāsēm

Jauns.lv

Fotogrāfam Alberto Paniccam Itālijā izdevies uzņemt skaistuma pārpilnus foto ar kukaiņiem, kurus pārklājušas lietus lāses.

Brīnumainie attēli uzņemti pie Po upes Itālijā, agrā rītā. Uz mazajiem kukaiņiem, kuri nosēdušies uz augiem, lietus lāses izskatās kā grezni kristāli.

"Šos kukaiņus es atradu pie Po upes netālu no savas mājas," skaidro talantīgais fotogrāfs. "Svarīgi bija bilžu medības uzsākt pirms rītausmas. Tāpat laikapstākļiem jābūt pietiekoši vēsiem, lai lietus lāses noturētos uz kukaiņa ķermeņa."

Bilžu tapšanā fotogrāfs izmantojis makro lēcu, kas ļauj objektus fiksēt tuvplānā, nepalaižot garām pat sīkākās detaļas. "Man patīk visa veida fotogrāfijas, bet makro fotogrāfijas ir mana kaislība," atklāj Alberto. "Tas nav vienkārši, un dažreiz mani centieni beidzas bez fotogrāfijām. Vējš, objekta kustības un vibrācijas bieži vien ir izgāšanās iemesli."

Alberto kukaiņus fotografē jau 15 gadus. Visvairāk viņam patīk ķert kadrus ar spārēm: "Viņām ir divas milzīgas acis un tās izskatās dīvaini. Mana mīļākā no fotogrāfijām ir tā, kurā redzamas divas spāres - viņas izskatās kā labi draugi, kas piesēduši uz vienas lapas."