2019. gada 30. novembris, 07:24

Izgudrota 21.gadsimta cienīga mantiņa kaķiem, bet lēta tā nebūs

Kas Jauns Avīze

Daudziem kaķiem patīk spēlēties ar dzijas kamolu, bet tagad inženieri radījuši mantiņu, kas neļaus minčiem garlaikoties arī tad, kad neviena nav mājās.

Honkongas jaunuzņēmums "Enabot" izstrādājis "Ebo" – robotu lodes formā ar LED ekrānu un acīm. Tas patstāvīgi pārvietojas pa mājokli, izvairoties no šķēršļiem, un ar skaņu un kustību palīdzību raisa kaķa uzmanību. Pie robota augšdaļas var piestiprināt kaķa iemīļotu mantiņu, turklāt "Ebo" projicē lāzera sauleszaķīti, mudinot minku to ķert. Korpuss ir no izturīgiem materiāliem, kas nepadodas kaķa nagiem un zobiem.

Kad baterija sāk izlādēties, robots pats pieslēdzas pie strāvas. Turklāt mobilā lietotne viedtelefonā ļauj sekot mīlulim ar "Ebo" iebūvētās kameras palīdzību, uzrunāt viņu, bildēt un filmēt, tūdaļ pavēstot sociālajos tīklos kaķa izdarības. Papildus jau tapis robots "Еbo Pro", kas ar mākslīgo intelektu analizē kaķa uzvedību un izvēlas labāko laiku rotaļai. Īpaša kaklasiksna uzskaita dzīvnieka soļus un fiksē citus veselības rādītājus gluži kā sporta zālē.

Pagaidām līdz decembra beigām norit naudas vākšana pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter", kur jau saziedots ap 200 000 ASV dolāru (ap 181 000 eiro). Pasūtīt robotu var jau tagad – standarta versiju par 159 dolāriem (komplektā ar kaklasiksnu 179 dolāri), ar mākslīgo intelektu attiecīgi 199 un 219 dolāriem. Vienkāršāko robotu sola piegādāt martā, "Ebo Pro" – jūnijā.

Tēmas