foto: Shutterstock
Spīdīgs deguns un piere: padomi, kā mazināt šo kosmētisko problēmu
2019. gada 14. novembris, 15:19

Spīdīgs deguns un piere: padomi, kā mazināt šo kosmētisko problēmu

"100 Labi Padomi"

Iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Spīdīgs deguns un piere liecina par ādas taukainību šajās sejas zonās. Par laimi, veikalu un aptieku plauktos ir daudz līdzekļu, kas samazina sebuma izdalīšanos, un pastāv daudz veidu, kā uzlabot ādas stāvokli arī mājas apstākļos. Paralēli jāievieš nelielas izmaiņas uztura plānā, kā arī meikapa uzklāšanā.

Kas palīdzēs?

■ Liels palīgs ir citrons. Sajauc nelielu daudzumu citrona sulas ar cukuru, lai veidojas pastas konsistence. Iegūto masu uzklāj uz vates plāksnītes un ar to apstrādā degunu un pieri. Atlikumu noskalo ar remdenu ūdeni.

Pēc tam samaltu mandeli sajauc ar nelielu daudzumu medus un uzklāj uz deguna un pieres kā masku. Noturi 15 minūtes un tad noskalo un uzklāj matējošu krēmu. Veic šo procedūru katru otro dienu nedēļas garumā, pēc tam – divas reizes nedēļā, un ādas taukainība samazināsies.

■ Etiķa metode: sajauc vienādās devās ūdeni un etiķi. Ar vates kociņu uzklāj to uz deguna un pieres. Noturi 15 minūtes. Noskalo un uzklāj matējošu krēmu. Tāpat – katru otro dienu.

■ Skābpiena metode: pēc sejas attīrīšanas no netīrumiem ar vates plāksnīti uz problēmzonām uzklāj kefīru vai paniņas. Noturi pāris minūtes, noskalo. Veic katru dienu.

■ Ikdienā obligāti attīri ādu no netīrumiem ar speciāliem līdzekļiem gan no rītiem, gan vakaros. Ideāli, ja attīrošais līdzeklis satur salicilskābi kaut ļoti mazā koncentrācijā. Neklāj uz sejas treknus, taukainus krēmus. Tā vietā izvēlies fluīdus, gelus, serumus vai vieglas tekstūras krēmus, kas mitrina un matē.

Ja izmanto dekoratīvo kosmētiku

■ Izvēlies tonālos krēmus vai pūderus, kas paredzēti taukainai vai kombinētai ādai, neklāj kosmētiku biezā slānī, jo tas veicina poru aizsprostošanos.

Ko mainīt savā uzturā?  

■ Revidē savu uztura plānu: samazini saldumus, alkoholu un pikantus, piparotus ēdienus.

■ Arī stress un pārpūle veicina ādas taukainību. Velti pietiekami daudz laika atpūtai un miegam.