foto: PA Wire/Press Association Images
Karaliene pāriet uz mākslīgo kažokādu, bet gvarde neatsakās no īstas lāčādas
Kamēr karaliene Elizabete II nolēmusi atteikties no kažokādām, viņas vīrs princis Filips negrasās šķirties lāčādas cepures.
2019. gada 17. novembris, 06:08

Karaliene pāriet uz mākslīgo kažokādu, bet gvarde neatsakās no īstas lāčādas

Kas Jauns Avīze

Lielbritānijas Karalienes gvarde un citi britu karavīri arī turpmāk nēsās īstās lāčādas cepures, kamēr Viņas Majestāte Elizabete II nolēmusi savos tērpos izmantot tikai mākslīgo kažokādu.

“Nav plānots nomainīt lāčādu, kas tiek izmantota ceremoniālajās galvassegās,” apliecina Aizsardzības ministrijā. Lielbritānijā lāčus var redzēt tikai zoodārzos, un āda augsto, melno cepuru izgatavošanai ir “iegūta no Kanādas melnajiem lāčiem, kas tiek nomedīti savvaļas populācijas kontroles programmā”. Kažokādas Kanādā iepērk izsolē, un to cenas ir dažādas.

Karalienes vīrs princis Filips, viņas vecākais dēls un troņmantnieks princis Čārlzs un vecākais mazdēls, princis Viljams ceremoniālos militāros sarīkojumos ir piedalījušies ar lāčādas cepurēm galvā.

Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija PETA uzteikusi karalienes lēmumu atteikties no īstās kažokādas. Šāda Elizabetes II apņēmība atklāta viņas ģērbējas jaunajā grāmatā, un Bakingemas pils apstiprinājusi karalienes nodomu. PETA paziņojusi, ka “acīmredzams nākamais solis” ir Karalienes gvardei vairs neizmantot parādēs lāčādas cepures. Organizācija rosina pāriet uz “humānu, greznu mākslīgo lāčādu, kuru PETA palīdzējusi izstrādāt kopā ar mākslīgās ādas ražotāju Ecopel un dizaineri Stellu Makartniju”. Aizsardzības ministrija iebilst, ka sintētiskās kažokādas “neatbilst dabiska produkta īpašībām” un labi kopta dabīgās lāčādas cepure var kalpot apmēram 50 gadu.

Karaliene Elizabete II un kažokādas

gallery icon
51