foto: Shutterstock
Kuri kosmētiskie līdzekļi nesadzīvo savā starpā
Pirms sāc lietot kādu kosmētiku, noteikti izlasi tās sastāvu, lai neveidotos neveiksmīgas dažādu līdzekļu kombinācijas.
2019. gada 17. aprīlis, 05:49

Kuri kosmētiskie līdzekļi nesadzīvo savā starpā

"100 Labi Padomi"

Skaidro Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anita Ābelīte.

Daudzus kosmētiskos līdzekļus nav ieteicams lietot kopā. Nepareizi kombinējot krēmus, kā arī uzklājot uzreiz vienu pēc otra, pastāv risks, ka uz ādas var izveidoties alerģiskas reakcijas, kas veicinās niezes, dedzinošas sajūtas, apsārtuma un tūskas veidošanos, vai arī tiem nebūs nekāda efekta.

Pirms sāc lietot kādu kosmētiku, noteikti izlasi tās sastāvu, lai neveidotos neveiksmīgas dažādu līdzekļu kombinācijas.

■ Glikolskābe un salicilskābe.

Pirmā sastāvdaļa labi atloba atmirušās ādas šūnas, ne sliktāk kā jebkurš cits skrubis. Otrā sastāvdaļa palīdz atbrīvoties no izsitumiem un pigmenta plankumiem.

Gan viena, gan otra ir svarīga sejas ādas kopšanai, tomēr, lietojot kopā līdzekļus ar šīm skābēm, vari pārsausināt ādu un veicināt stipru ādas kairinājumu.

■ Jebkura veida skābes un skrubji.

Skābes bieži ir sastopamas dažādos sejas kopšanas un ādas pretnovecošanas līdzekļos. Un tas ir pamatoti! Tie palīdz ādai atjaunoties, cīnās ar sīkajām grumbiņām un nevienmērīgo sejas ādas toni.

Tomēr pēc to uzklāšanas sejas āda kļūst īpaši jutīga, tādēļ to pakļaut abrazīvu skrubju ietekmei, kas satur cietas daļiņas, piemēram, aprikožu kauliņu vai cukura, būtu īpaši nepieļaujami.

■ Benzoilperoksīds un C vitamīns.

Pirmā sastāvdaļa ir sastopama atsevišķos antiseptiskās dermokosmētikas līdzekļos, kā arī tā lieliski palīdz cīņā ar pūtītēm (melnajām un baltajām pinnēm).

C vitamīns ir spēcīgs pretnovecošanas līdzeklis. Bet – ļoti svarīgi atcerēties, ka benzoilperoksīds neitralizē C vitamīna iedarbību uz ādu. Lai tie katrs sniegtu nepieciešamo efektu, noteikti jālieto atsevišķi. Nav ieteicams tos lietot ātrāk nekā 12 stundas pēc viena vai otra uzklāšanas uz ādas.