foto: Shutterstock
Vai ziemā ir labi lietot dārzeņu maskas? Stāsta kosmētiķe
2019. gada 21. janvāris, 12:02

Vai ziemā ir labi lietot dārzeņu maskas? Stāsta kosmētiķe

"100 Labi Padomi"

Iesaka skaistuma institūta Liora kosmētiķe Jeļena Dubovicka.

Sistemātiska masku lietošana vismaz vienu divas reizes nedēļā palīdz saglabāt labu sejas krāsu, padara to maigu, elastīgu un stingru. Ādai ir nepieciešami vitamīni un minerālvielas, ko vari nodrošināt, liekot ekoloģiski audzētu dārzeņu maskas, jo tās piesātina ādu ar vajadzīgajām barības vielām.

Piemēram, avokado ir bagāts ar nepiesātinātajām taukskābēm, kas gan ādai, gan organismam ir nepieciešamas gan ziemā, gan vasarā.

Ļoti noderīgas ir arī burkāna maskas. Izmēģini dažādas variācijas. Sarīvē nelielu burkānu. Pievieno pa ēdamkarotei trekna biezpiena un olīveļļas vai olas dzeltenumu un saldo krējumu – iegūsi lielisku mitrinošu un vienlaikus barojošu masku, kas labi noder sausai, vēja appūstai ādai. Ja rīvētu burkānu samaisa ar pusi olas dzeltenuma un pievieno tējkaroti kartupeļu miltu, maskai būs nogludinošs un tūsku samazinošs efekts.

Atsvaidzinošu efektu dos maska, kam sakultu 1 olas baltumu samaisi ar ēdamkaroti burkānu sulas. Klāj uz sejas, paturi 15–20 minūtes, nomazgā remdenā ūdenī. Ja āda pēc maskas vēl ir sausa, noteikti uzklāj mitrinošu krēmu.