foto: Shutterstock
Nemet ārā kartupeļu mizas! Lūk, kur tās var noderēt
Ja, parādoties pirmajiem sirmajiem matiem, uzreiz nevēlies ziest matos ķīmiju, mums ir padoms, kā izlīdzēties ar tautas metodēm.
2018. gada 4. decembris, 07:46

Nemet ārā kartupeļu mizas! Lūk, kur tās var noderēt

Jauns.lv

Pirmie sirmie mati var parādīties jau 25 gadu vecumā, un tas ne vienmēr ir saistīts ar organisma vispārēju novecošanu. Sirmošanai drīzāk ir saikne ar ģenētiku, stresu, nepareizu uzturu un dažādu mikroelementu trūkumu organismā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Taču, ja sirmie mati tev jau parādījušies un vēlies tos noslēpt, vienīgais veids ir krāsošana. Bet, pirms ķeries pie veikalos pieejamajām ķīmiskajām krāsām, vispirms pamēģini veselīgāku un matiem saudzīgāku veidu – dabiskās krāsvielas. Un, ja tava dabīgā matu krāsa ir brūna vai kastaņkrāsa, vari mēģināt atjaunot dabisko toni lētā un veselīgā veidā - krāsojot ar kartupeļu mizām.

Dari tā: vispirms rūpīgi jo rūpīgi nomazgā kartupeļus. Tad nomizo tos un kartupeļu mizas saliec katlā. Tad uzlej ūdeni. Ņem vērā, ka ūdenim ir jābūt divreiz vairāk nekā mizām. Pusstundu pavāri, tad atdzesē un nokās.

Mazgā matus kā parasti, bet skalošanai izmanto kartupeļu mizu novārījumu. Paturi to matos 20 minūtes, pēc tam izskalo vēlreiz – ar tīru ūdeni. Ja šo procedūru atkārtosi vairākas reizes nedēļā, matiem patiešām kļūs tumšāki.