foto: AP/Scanpix
Princese Eiženija apprecējusies kleitā, kas uz viņas muguras atsedz rētu
Princes Eiženija ar vīru Džeku Brūksbenku savā kāzu dienā.
2018. gada 13. oktobris, 12:48

Princese Eiženija apprecējusies kleitā, kas uz viņas muguras atsedz rētu

Jauns.lv

12. oktobrī karalienes Elizabetes II un prinča Filipa dēla prinča Endrū jaunākā meita 28 gadus vecā Jorkas princese Eiženija apprecējās ar 32 gadus veco ilggadējo draugu un vīnu tirgotāju Džeku Brūksbenku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiženija un Džeks jāvārdu viens otram teica Svētā Džordža kapelā Vindzorā - turpat, kur maijā apprecējās princis Harijs un Megana Mārkla. 850 viesu rindās slavenību netrūka, un drošības pasākumu dēļ pasākums izmaksājis ap diviem miljoniem sterliņu mārciņu.

Princeses Eiženijas elegantā kāzu kleita

gallery icon
36

Princese Eiženija un Džeks Brūksbenks iepazinās 2010. gadā Šveices kalnu kūrortā Verbjē, kur bija ieradušies slēpot kopā ar draugiem.

foto: AP/Scanpix
Princes Eiženija ar vīru Džeku Brūksbenku savā kāzu dienā.

Džeks nav skolojies universitātē. Viņš tā vietā devis priekšroku karjerai apkalpojošajā sfērā. Eiženiju savaldzinājušas Džeka manieres un pašapziņa. Pašu Eiženiju nereti mēdz raksturot kā „netipisku karaļnama pārstāvi”, jo viņai ne pārāk patīk sekot karaļnama striktajam protokolam.

Pārim piemītot līdzīgi uzskati par darba ētiku. Džeks karjeru uzsācis no pašas „apakšas”. Vispirms viņš bijis bārmenis. Lēnām kāpjot pa karjeras kāpnēm, nu jau viņš ir sava vīnu tirgošanas biznesa īpašnieks. Viņš arī vada tekilas kompānijas "Casamigos" Eiropas nodaļu - viens no šī uzņēmuma dibinātājiem ir Holivudas zvaigzne Džordžs Klūnijs.

Princeses Eiženijas kāzu kleita bija klasiska un ar garu šlepi, ko darinājuši dizaineri Pīters Piloto un Kristofers de Voss. Tērpam bija V veida dekoltē daļa gan krūšu, gan muguras daļā. Jorkas princesei galvā bija eleganta tiāra, kura reiz piederējusi karalienei Elizabetei - karalienes Elizabetes II mātei.

Princeses Eiženijas kāzas

Šodien Lielbritānijā karaliskas kāzas. Precas princese Eiženija ar Džeks Brūksbenks.

gallery icon
58

Princese Eiženija kāzu kleitai īpaši lūdza radīt V veida izgriezumu uz muguras, lai parādītu rētu, kas atrodas uz viņas mugurkaula. 12 gadu vecumā viņa skoliozes dēļ pārcieta sarežģītu operāciju, kas viņai ilgus gadus lika kautrēties par iegūto rētu.

foto: AFP/Scanpix
Princese Eiženija kāzu kleitai īpaši lūdza radīt V veida izgriezumu uz muguras, lai parādītu rētu, kas atrodas uz viņas mugurkaula.


"Tas ir aizkustinošs veids, kā pateikties cilvēkiem, kuri palīdzēja man izārstēties, kā arī atbalstīt bērnus un pusaudžus, kuri arī tam gājuši cauri," skaidroja princese.

"Domāju, ka mēs varam mainīt izpratni par skaistumu un rādīt savas rētas. Man tiešām šķiet, ka tas ir ļoti svarīgi," turpina Eiženija.


Princese Eiženija arī agrāk runājusi par skoliozi. 2018. gada 30.jūnijā - starptautiskajā dienā cīņā pret skoliozi - princese savā "Instagram" kontā publicēja bērnu dienas rentgena attēlu. Princese pastāstīja, ka ļoti baidījās no operācijas, kas ilga 8 stundas. Tās laikā viņai uzstādīja astoņus 20 centimetrus garus titāna stieņus. "Problēmas ar muguru būtiski ietekmēja manu dzīvi, tāpat kā jebkuram 12 gadus vecam pusaudzim," atceras Eiženija.

"Tagad bērni, kuri skatās uz mani, saprot, ka operācija darbojas. Es esmu dzīvs pierādījums tam, ka ārsti var mainīt cilvēka dzīvi," skaidro princese.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās