foto: EPA
Modes muzejā Rīgā būs skatāma modes namam "Christian Dior" veltīta izstāde "Dior"
"Christian Dior" izstāde Parīzes modes nedēļas laikā.
2017. gada 24. augusts, 13:15

Modes muzejā Rīgā būs skatāma modes namam "Christian Dior" veltīta izstāde "Dior"

LETA

Modes muzejā no 25.oktobra tiks eksponēta modes nama "Christian Dior" vēsturei un "New Look" kolekcijas septiņdesmitgadei veltīta izstāde "Dior", informē muzeja projektu vadītāja Agrita Grīnvalde.

Izstādē būs apskatāmi vairāki desmiti tērpu no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas - gan Kristiāna Diora tērpi, gan viņa darba turpinātāju Īva Senlorāna, Marka Boana, Džanfranko Ferre radītais.

Apmeklētāji varēs apskatīt arī 40. gadu tērpus, citos ietekmīgos 50. gadu modes namos tapušus tērpus, kā arī dažādus tā laika modes aksesuārus.

"Diora "bumbas sprādziens" nāca īstajā brīdī - sievietes visā pasaulē gaidīja ko jaunu, atbilstošu laikam. Viņa piedāvātais siluets ar tievu vidukli, akcentētām krūtīm, nolaidenu plecu daļu un kupliem svārkiem, kas atgādina ziedlapiņas, pilnībā atbilda šīm prasībām," sacīja Grīnvalde.

Izstāde Modes muzejā būs apskatāma līdz 2018.gada aprīļa beigām. Grīnvalde norādīja, ka Vasiļjeva kolekcija ir viena no trim lielākajām privātajām tērpu un aksesuāru kolekcijām pasaulē un ietver vairāk nekā 60 tūkstošus priekšmetu.

Izstādi papildinās dažādi video un audio materiāli. Tās laikā notiks arī dažādas lekcijas, kurās tiks runāts par Dioru un viņa vadīto modes namu.

Modes muzejs Rīgā, Grēcinieku ielā 24 tika atvērts 2016.gada rudenī sadarbībā ar "Aleksandra Vasiļjeva fondu". Privāto muzeju veidojusi un vada arhitekte Nataļja Muzičkina.