Restorānu jaunums - Restaurant Kitchen
Spīķeru jaunā restorāna radīšanai savu roku pielicis vairāku restorānu īpašnieks Jānis Jenzis kopā ar ļoti pieredzējušo Amerikas šefpavāru Kārli Celmu, pieaicinot dizaineri Renāti Lorenci, kura radījusi skaistu un mājīgu vidi.
Skaidrs, ka restorānā pats svarīgākais ir ēdiens, un interjers šeit ir patīkami pakārtots tam. Dominējošie toņi – balts un tumši pelēki melns – ļauj izcelties ikviena ēdiena krāsām, un tās te spēlē lielu lomu. Par to parūpējies restorāna šefpavārs.
Restaurant Kitchen katru dienu un visu gadu ļaus baudīt starpkontinentālus ēdienus, kuru pagatavošanā maksimāli izmanto Latvijas produktus tandēmā ar dažādiem pasaules produktiem. Tā top, piemēram, krāsnī cepta jēra fileja marokāņu gaumē, pasniegta ar pupiņām (Ls 9,90), ziedkāpostu krēmzupa, pagatavota ar kariju (Ls 2,60) vai Amerikas klasika – sātīgais siera burgers ar karamelizētiem sīpoliem un biešu čatniju (Ls 3,50). Piedāvājums ir plašs un pastāvīgi mainās, jo ēdienkarte tikšot pakārtota gadalaikam un tam, kas pieejams turpat blakus Centrāltirgū.
Arī deserti (Ls 2,70) te, protams, ir, bet par tiem jājautā viesmīlēm, jo tie ik dienu top atbilstoši šefa noskaņojumam. A la carte, ko piedāvā katru dienu no rīta līdz vakaram, papildina arī biznesa pusdienas, bet brīvdienās – brokastis, kurās noteikti vērts nākt kopā ar bērniem, lai viņi pamielojas ar gardajām pankūkām. Vīna karte – vienkārša, saprotama, zināma un piestāvoša pašiem ēdieniem. Dienās, kad ir silts un ārā lutina saule, ēdienus un dzērienus var baudīt arī terases zviļņos. Piektdienu vakaros šeit notiek jam session vai mazi koncerti, pēc kuriem spēlē DJ.
Restaurant Kitchen, Maskavas 12, tālr. 20272827, www.restaurantkitchen.lv
Signe Meirāne, www.cetrassezonas.lv, Pastaigai.lv / Foto no publicitātes materiāliem