Lielbritānijas mākslinieks Tobijs Hadlstouns šodien Rīgā īstenos akciju "Walk the Line"
2011. gada 10. novembris, 11:20

Lielbritānijas mākslinieks Tobijs Hadlstouns šodien Rīgā īstenos akciju "Walk the Line"

Jauns.lv

Lielbritānijas mākslinieks Tobijs Hadlstouns šodien Rīgā īstenos akciju "Walk the Line", kas notiks dzīvās mākslas festivāla "Exchange Radical Moments" laikā.

"Walk the Line" sāksies plkst.16 pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam notiks gājiens cauri pilsētai, virzoties pa ielas vidu no Brīvības pieminekļa līdz pat Uzvaras parkam.

Gājiena "Walk the Line" idejas rašanās meklējama Hadlstouna iepriekšējos darbos publiskajā telpā. Pats ievērojamākais no tiem ir "Protests apātija" 2009.gada jūlijā, kad mākslinieks Londonā izdalīja neskaitāmas avīzes ar izceltiem saukļiem, piemēram, "Carry on" ("Turpiniet"), "Everything is OK" ("Viss ir kārtībā"), "No Reason to Moan" ("Nav iemesla gausties").

Pasākuma "Walk the Line" ideja ir apvienot cilvēkus to dalībai masu aktivitātē. Kad publika rada masu, to pārņem cita psiholoģija, un iepriekšējā var tikt lauzta. "Mani aizrauj tas, kā cilvēku pulcēšanās pietiekamā daudzumā liek tiem justies iedrošinātiem un spēcīgiem, lai radītu kopīgu rezultātu. Radot publisku darbu, ir ļoti svarīgi gan potenciāli, gan uz laiku izmainīt publikas psiholoģiju atvērtās telpās, bet necensties to darīt pārāk daudz. Es nevēlos pievērst uzmanību protestam, es vēlos koncentrēties uz darbību, rotaļīgumu un kopības sajūtu," atklāja mākslinieks.

Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem