Estētisks japāņu virtuves gids
Komplicēto Japānas virtuvi gana estētiskā veidā centusies izskaidrot Zviedrijas Lundas universitātes industriālā dizaina absolvente Moja Takemura. Viņa ir izveidojusi grāmatu, kurā ir paskaidrojusi un demonstrējusi, kā ikviens var gatavot Japānas ēdienus no lokāli pieejamajām sastāvdaļām.
Japāņu virtuves gids
Grāmata „Guide to Foreign Japanese Kitchen” gana vienkārši un ilustratīvi skaidro ēdiena kompozīcijas likumus, sastāvdaļas, tehnikas un prezentācijas veidus. Kopā ar 30 receptēm Moja norāda uz dažādām ēdiena modifikācijas iespējām dažādās kultūrās no lokāli pieejamām sastāvdaļām. Vizuāli skaidri un tīri izkārtotā grāmatas satura dēļ lasītājam ir garantēts ne tikai praktisks, bet arī estētisks piedzīvojums.
Pastaiga.lv/Foto: Moja Takemura