Maskavas alus bārs kā stila vieta
2013. gada 1. janvāris, 08:44

Maskavas alus bārs kā stila vieta

Jauns.lv

Alus bārs Kamčatka ir Maskavas stila restorānu haizivs Arkādija Novikova (Vogue Cafe, Bon, Boļšoi, GQ bar u. c) jaunākais iestādījums un šobrīd visaprunātākā ēstuve pilsētā.

Patiesībā gan nav jābrīnās, kāpēc. Pirmkārt, no Novikova neviens neko tādu nebija gaidījis. Otrkārt, Kamčatka ir demokrātija ar pipariņu, un tās koncepts apliecina, ka viss ģeniālais patiesībā ir ārkārtīgi vienkāršs. Mazliet postpadomju nostalģijas (interjerā, ēdiena pasniegšanas veidā un piedāvājumā), klasiskas ēdnīcas atmosfēra – taču ar stilu un humoru – un ļoti draudzīgas cenas. Tieši blakus ir glamūrā Vogue Cafe, Lielais teātris un luksusa iepirkšanās gigants CUM, un šāds kontrasts tikai spilgtina Kamčatkas intrigu.

Tā teikt, paņem kausu alus (0,5 l – 50 rubļi), sviestmaizi ar ķilavām, rasolu, mencu aknu salātiņus (150 g – 70 rubļi) vai siļķi kažokā (100 g – 50 rubļi), apstājies turpat pie apaļā galdiņa ar sarkanu plastmasas kečupa bundžu vidū, vienkārši, bet patiešām gardi paēd un pasmejies par patērētājkultūras vājprātu turpat aiz stūra. Sirsnīgi, mīļi – vislabākajās krievu humora tradīcijās. Kā izteicies kāds kritiķis – “atgriežamies nākotnē vai dodamies uz priekšu pagātnē”. (Tiesa, baumo, ka Kamčatka patiesībā esot tikai āķis jeb priekšspēle Novikova nākamajam projektam, kas vēršot durvis turpat pagrabstāvā.)

Kuzneckij Most 7

Una Meistere, Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem