Elegances cienītāji Vecrīgā atklāj Modes muzeju. FOTO
Muzeja veidotāja un vadītāja Nataļja Muzičkina un modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs atklāj Rīgas Modes muzeju.
2016. gada 21. oktobris, 13:25

Elegances cienītāji Vecrīgā atklāj Modes muzeju. FOTO

Jauns.lv

Valsts pirmā lēdija Iveta Vējone, bijušais prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, aktieris Ivars Kalniņš, aktrise Lilita Ozoliņa, operdziedātāja Inese Galante, baletmeistars Aivars Leimanis un citi sabiedrībā ietekmīgi ļaudis ieradās uz Modes muzeja atklāšanas svinībām.

Jaunais muzejs atrodas Vecrīgā, Grēcinieku ielā 24, pavisam netālu no Melngalvju nama. Muzeja veidotāja un vadītāja Nataļja Muzičkina ir Maskavas arhitekte, kura jau vairākus gadus par savām īstajām mājām dēvē Rīgu. Bet ekspozīcija tapusi sadarbībā ar biežu viesi Rīgā - pazīstamo modes vēsturnieku, kolekcionāru, teātra mākslinieku un raidījumu vadītāju Aleksandru Vasiļjevu viņa fondu. Muzeja projektēšanā aktīvi piedalījies arī arhitekts Agris Padēlis-Līns.

Modes muzejs Rīgā tika atklāts 2016. gada 20. oktobrī ar izstādi "30. gadu elegance" – tajā apskatāmi tērpi un aksesuāri no modes vēsturnieka Vasiļjeva kolekcijas, tā uzzinot ko vairāk par šo laikposmu, ko mēdz dēvēt arī par "pirmskara šiku".

Modes muzejā ikvienam būs iespēja meklēt atbildi uz jautājumu, kas īsti ir mode – dārga kaprīze, tieksme pēc skaistā, statusa apliecinājums vai varbūt pašizpausmes veids. Modē atspoguļojas gaume, estētiskie priekšstati, sadzīves ieradumi, maldi, dīvainības un kaislības – viss, kas veido laikmeta kultūras trauslo un skaisto audumu.


Kasjauns.lv/FOTO: Eduards Paņičevs