Samoilovs atvaļinājumu izbauda našķojoties

Samoilovs atvaļinājumu izbauda našķojoties

Jauns.lv

Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs uz raidījumu “Garšīgi dzīvojam” uzaicināts atvaļinājuma beigās un izbauda iespēju panašķoties.

Samoilovs atvaļinājumu izbauda našķojoties...

Lai gūtu augstus sasniegumus sportā, ir ne tikai rūpīgi jātrenējas, bet jāievēro arī sporta ārsta ieteikts ēšanas režīms. Treniņu periodā Samoilovam ir aizliegts ēst saldumus, tāpēc jo īpaši gardi viņam šķiet kopā ar raidījuma “Garšīgi dzīvojam” vadītāju Jāni Ozolu pagatavotie pildītie apelsīni.

Raidījumā Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonā iekārtotajā virtuvē Samoilovs kopā ar Ozolu gatavo trīs gardus un veselīgus ēdienus – laša zupu, lipīgo vistas gaļu ar mango kuskusu un pildītos apelsīnus ar jogurta mērci.

Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:

Lipīgai vistas gaļai ar mango kuskusu 4 personām tev vajadzēs:

4 vistas krūtiņas, katra sagriezta 3–4 sloksnītēs

3 ēdamkarotes marmelādes

Pildītiem apelsīniem ar jogurta mērci 4 personām tev vajadzēs:

4 apelsīni

6 zefīri

200 ml ActiviaNaturale jogurta

1 ēdamkarote cukura

Šķipsniņa kanēļa

25 g rīvētas šokolādes

4 piparmētru lapiņas

Laša zupai 4 personām tev vajadzēs:

800 ml zivju buljona

400 g laša filejas

500 g puravu

500 g kartupeļu

500 ml saldā krējuma

20 g diļļu, smalki sakapātas

20 g sviesta

Sāls

Melnie pipari

Ko Aleksandrs Samoilovs atklās par savu ēdienkarti un našķiem, dzīvojot un trenējoties Ēģiptē, ko pludmales volejbolists sava atvaļinājuma laikā studē un kāpēc starp pludmales volejbolistiem ir daudz veģetāriešu, skatieties šo svētdien, 2. februārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.


Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš