Biezpiena un auzu kliju plācenīši
Ļoti vienkārši pagatavojami. Daudz olbaltumvielu, maz, bet vērtīgu ogļhidrātu: auzu klijas ir jaunais brīnumlīdzeklis veselīgai ēšanai un organisma attīrīšanai. Māca Pusdienotāju kluba "Yummy" vadītāja Daiga Klipa.
4 porcijas
25 minūtes pagatavošanai
Vajag:
1 paciņu vājpiena biezpiena (0,5% tauku), 3 olas, 80 g auzu kliju, šķipsnu sāls.
Dari tā:
visu samīci viendabīgā masā, saveido plānus plāceņus un cep sausā nepiedegošās virsmas pannā, kamēr skaisti brūni (ja vēlies, vari pannu ietaukot arī ar eļļā samērcētu salveti). Izmanto, piemēram, brokastu maizīšu vietā. Vai sātam piekod pie dārzeņu ēdieniem.
Klāt labi garšo burkānu biezenis (var gatavot ar vai bez kausētā siera): sviestu vai olīveļļu katliņā sakarsē, sagriez burkānus gabaliņos, liec katliņā, pievieno sāli un piparus, kā arī šķipsnu cukura un malta koriandra. Sutini, kamēr mīksti. Ja nepieciešams, pielej karoti ūdens vai apelsīnu sulas. Kad burkāni gatavi – pēc apmēram 15 minūtēm – , tos sablenderē un masā iemaisi nedaudz kausētā siera.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis