Pildītas olas. 3 dažādas variācijas
Pildītu olu pagatavošana patiesībā aizņem visai maz laika, tāpēc noteikti ir vērts tās iekļaut gan savā uzkodu klāstā!
Pildītas olas ar ķilavām jeb "vīra buča"
Sastāvdaļas:
vārītas olas
majonēze
ķilavas
garšvielas
zaļumi
Novārītās olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumu.
Olas dzeltenumu saspaida ar dakšiņu, pievieno baziliku (sasmalcinātu), piparus un majonēzi.
Visu samaisa viendabīgā masā.
Ar konditorejas uzgali šo masu pilda olu vidiņos (pārgriezto olu pusītēs).
Pāri pārliek ķilaviņas.
Tās dekorē ar zaļumiem.
Sastāvdaļas:
vārītas olas
auksti kūpināts lasis
pipariņi
majonēze
zaļumi
Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.
Olu dzeltenumiem pievieno smalki sagrieztu lasi, piparus un majonēzi.
Visu samaisa viendabīgā masā un pilda olu baltumu pusītēs.
Dekorē ar lasi un zaļumiem.
vārītas olas
1 gatavs (mīksts) avokado
2 ēd.k. svaigā siera
citronu sula
pipari
Gatavošana:
Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumus.
Nomizo avokado un samīca to ar dakšiņu, pievieno olu dzeltenumus, piparus, svaigo sieru, nedaudz iespiež citrona sulu.
Gatavo masu ar konditorejas uzgali pilda olu pusītēs.
Dekorē ar zaļumiem un citroniem.
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: Agnese Gabrāne