Pildītas olas. 3 dažādas variācijas
Pat acis nepagūsiet pamirkšķināt, kad gardās pildītās oliņas būs pazudušas tavu mājinieku vai ciemiņu vēderā!
2014. gada 6. maijs, 10:38

Pildītas olas. 3 dažādas variācijas

Jauns.lv

Pildītu olu pagatavošana patiesībā aizņem visai maz laika, tāpēc noteikti ir vērts tās iekļaut gan savā uzkodu klāstā!

Pildītas olas ar ķilavām jeb "vīra buča"

Sastāvdaļas:

vārītas olas

majonēze

ķilavas

garšvielas

zaļumi

Gatavošana:

Novārītās olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumu.

Olas dzeltenumu saspaida ar dakšiņu, pievieno baziliku (sasmalcinātu), piparus un majonēzi.

Visu samaisa viendabīgā masā.

Ar konditorejas uzgali šo masu pilda olu vidiņos (pārgriezto olu pusītēs).

Pāri pārliek ķilaviņas.

Tās dekorē ar zaļumiem.

Pildītas olas ar lasi

Sastāvdaļas:

vārītas olas

auksti kūpināts lasis

pipariņi

majonēze

zaļumi

Gatavošana:

Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.

Olu dzeltenumiem pievieno smalki sagrieztu lasi, piparus un majonēzi.

Visu samaisa viendabīgā masā un pilda olu baltumu pusītēs.

Dekorē ar lasi un zaļumiem.

Pildītas olas ar avokado

Sastāvdaļas:

vārītas olas

1 gatavs (mīksts) avokado

2 ēd.k. svaigā siera

citronu sula

pipari

Gatavošana:

Novārītas olas noloba, pārgriež uz pusēm un izņem dzeltenumus.

Nomizo avokado un samīca to ar dakšiņu, pievieno olu dzeltenumus, piparus, svaigo sieru, nedaudz iespiež citrona sulu.

Gatavo masu ar konditorejas uzgali pilda olu pusītēs.

Dekorē ar zaļumiem un citroniem.

Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: Agnese Gabrāne