Kā ātri pagatavot krēmīgu un gardu kakao?
Kakao un dzeramā šokolāde ir ne tikai gardi, bet arī veselīgi, apgalvo zinātnieki. Lūk, padomi, kā šos dzērienus ātri pagatavot un padarīt garšā daudzveidīgākus.
200 ml karsta piena iemaisi 1–2 tējk. kakao pulvera un pēc vēlēšanās 1–2 tējk. cukura.
1 porcijai dzeramās šokolādes: sakapā 50 g kvalitatīvas, ne pārāk rūgtas šokolādes, ieber 200 ml karsta piena un maisot izkausē. Ja vēlies, pieber cukuru.
4 veidi, kā kakao garšu padarīt dažādāku
50 ml piena aizstāj ar saldo krējumu.
* Austrumnieciskam aromātam: gatavā kakao iemaisi pa šķipsniņai svaigi sarīvēta muskatrieksta, malta kardamona un vaniļas cukura. Ja nevēlies vaniļas cukuru, tā vietā pievieno nedaudz vaniļas pāksts mīkstuma.
gatavā kakao iemaisi maltus čili piparus vai arī gatavojot pārlej karstu pienu smalki sakapātai svaigai čili pākstij – daudzums atbilstoši vēlmēm.
* Daudzveidīgākai garšai un aromātam: gatavajā kakao iemaisi nedaudz olu vai mandeļu, vai apelsīnu liķiera. Stiprākai garšai var pamēģināt arī rumu vai brendiju.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdvniecības Rīgas Viļņi arhīva