Jauna recepte konservēšanai - marinēti redīsi
Redīsi ir vitamīniem bagāti dārzeņi, kurus īstie redīsu cienītāji ēd ne tikai pavasarī, bet visu vasaru - iesējot savā mazdārziņā vairākas reizes un graužot arvien svaigus no dobes vai pievienojot dažādiem salātiem. Taču - vai esat mēģinājuši redīsus marinēt? Garšo lieliski! Lūk, recepte.
15 min.
Sarežģītība: vienkārši
Sastāvdaļas
20 redīsi
12 šalotes sīpoli
Marinādei:
100ml sarkanvīna etiķis
50g cukurs
1 kanēļa standziņa
2 lauru lapas
7 smaržīgo piparu graudiņi
1 tējk. koriandrs
1 tējk. jūras sāls
Pagatavošana
Redīsus nomazgāt, nogriezt lapiņas un sagriezt uz pusēm. Sīpolus notīrīt un arī sagriezt uz pusēm. Dārzeņus pārlikt tīrā sterilizētā burkā. Pievienot piparus, kanēļa standziņu, lauru lapas, piparus.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt etiķi, pievienot cukuru, sāli un vārīt 1 min. Ar karstu marinādi pārliet dārzeņus. Burku apsegt ar vāku un atstāt istabas temperatūrā uz 24 st. Pēc tam pārlikt vēsā vietā.
Dārzeņus glabāt tumšā vēsā vietā ne ilgāk par 1 gadu. Pēc atvēršanas glabāt ledusskapī ne vairāk kā 30 dienas.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto