Asais tomātu džems
Šis džems ir lieliska piedeva pie gaļas, mīkstajiem sieriem un makaronu ēdieniem. Var ēst tūlīt, bet var arī mazliet atdzesēt, salikt burciņās un glabāt vēsā vietā.
Sastāvdaļas
800g tomāti
400g paprika
3-4 asie čili pipari
6-8 ķiploka daiviņas
50ml 9% etiķis
300g cukurs ar pektīnu
2 tējk. sausais oregano
sāls pēc garšas
Pagatavošana
Tomātus iegriezt un pārliet ar vārošu ūdeni. Paturēt 3-4 min, ūdeni noliet, tomātus atdzesēt un noņemt miziņu. Tomātus sagriezt smalkāk un ielikt katliņā. Čili piparus un papriku sagriezt uz pusēm, izņemt sēkliņas un sagriezt strēmelītēs. Pievienot tomātiem. Ķiplokus smalki sakapāt un pievienot tomātiem. Pievienot sāli, oregano un vārīt uz mērenas uguns apm. 45 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievienot etiķi un cukuru un paturēt vēl uz mērenas uguns 5-7 min.
Mazliet atdzesēt, salikt burciņās un glabāt vēsā vietā.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto