Neizdodas saputot putukrējumu. Ko darīt?
Putojot liela nozīme ir arī telpas temperatūrai. Ja virtuvē valda karstums, ar putošanu var neveikties.

Neizdodas saputot putukrējumu. Ko darīt?

Jauns.lv

Saldo krējumu, kā zināms, ne vienmēr izdodas saputot tā, kā vēlētos, – reizēm tas neputojas vispār, reizēm pēc pāris kūlieniem jau sanāk sviests.

Neizdodas saputot putukrējumu. Ko darīt?...

Kāpēc tā? Saldais krējums sastāv no cietiem un šķidriem piena taukiem; cietie rūpējas par to, lai putojot krējums kļūtu par putukrējumu. Siltumā tie ātri vien mēdz izkust, gluži kā sviests saulē, un tad var gadīties, ka no putukrējuma nekas neiznāk. Arī siltā laikā krējumā ir mazāk cieto piena tauku. Tāpēc, lai tomēr izdotos krējumu saputot, ieteicams to vismaz 24 stundas paturēt aukstumā ledusskapī. Arī putošanai paredzēto trauku un slotiņu vēlams ļoti labi atdzesēt.

Un vēl – nozīme ir arī telpas temperatūrai. Ja virtuvē valda karstums, ar putošanu var neveikties. Lai atrisinātu šo problēmu, ieteicams krējumu ieliet metāla bļodā un kopā ar putojamo ierīci uz pusstundu ielikt saldētavā.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press