Modes dizainers Džons Galjāno vadīs zīmolu "Maison Martin Margiela"
Kopš padzīšanas no "Dior" Galjāno izvairījies no mediju uzmanības.
2014. gada 6. oktobrī, 19:51

Modes dizainers Džons Galjāno vadīs zīmolu "Maison Martin Margiela"

Jauns.lv

Bēdīgi slavenais britu dizainers Džons Galjāno stāsies modes nama "Maison Martin Margiela" radošā direktora amatā, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Modes dizainers Džons Galjāno vadīs zīmolu "Maison...

Kā ziņots, 2011.gadā dzērumā izteiktu antisemītisku komentāru dēļ Galjāno tika padzīts no vadoša amata modes namā "Dior", turklāt Francijas tiesa viņam par to piemēroja 6000 eiro lielu naudassodu. Dizainers pēcāk paudis nožēlu par pateikto.

53 gadus vecais Galjāno, kurš "Dior" sastāvā nostrādāja gandrīz 15 gadus, tiek ierindots starp izcilākajiem mūsdienu modes māksliniekiem.

Kopš padzīšanas no "Dior" Galjāno izvairījies no mediju uzmanības.

Pagājušā gada jūnijā intervijā žurnālam "Vanity Fair" Galjāno atzina, ka gadiem ilgi neesot spējis atzīt savu atkarību no apreibinošajām vielām, taču skandāla rezultātā stājies pretī savām problēmām.

""Maison Martin Margiela" gatavs jaunai harismātiskai, radošai dvēselei," sacīja modes zīmola īpašnieka OTB pārstāvis Renco Rosso. "Džons Galjāno neapšaubāmi ir viens no visu laiku dižākajiem talantiem. Viņš ir unikāls un izcils dizainers mūsu namā, kas vienmēr izaicinājis modes pasauli un ieviesis tajā jauninājumus."

"Es nevaru sagaidīt Galjāno atgriešanos, lai viņš turpinātu sapņot par modi tā, kā tikai viņš to prot," piebilda Rosso.

LETA / Foto: AFP, LETA