Gardā štricele ar lazdu riekstiem - recepte
Kad štricele sagatavota, to apziež ar saldo krējumu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 30 min. Lai labi garšo!

Gardā štricele ar lazdu riekstiem - recepte

Jauns.lv

Šī štricele lieliski iederēsies uz svētku galda, taču tā ir tik garšīga, ka to nav grēks pagatavot arī ikdienā - kad prasās ko īpaši gardu.

Gardā štricele ar lazdu riekstiem - recepte...

Pagatavošanas laiks: 1st 15 min + 1 st laiks raudzēšanai

Sarežģītība

: nav tik sarežģīti kā izskatās

Porcijas: 6-8

Sastāvdaļas

Mīklai:

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

300g lazdu rieksti

100g cukurs

60g rīvmaize

200ml saldais krējums

kanēlis

saldais krējums apziešanai

Pagatavošana

Bļodā iebērt raugu, pievienot 1 tējk. cukura un pārliet ar nedaudz uzsildītu pienu. Pievienot 2 ēd.k. miltu un izsmaisīt. Rauga maisījumu apsegt ar tīru virtuves dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 15 min.

Pārējos miltus iesijāt bļodā un vidū uztaisīt iedobumu. Tajā ieliet ieraugu. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu, atlikušo cukuru, olu, siltu pienu un sāli. Visu samaisīt. Darba virsu pārkaisīt ar miltiem un turpināt mīcīt mīklu ar rokām, līdz tā ir elastīga. Ja mīkla līp pie rokām, tad pievienot vēl mazliet miltus. Mīklu pārlikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 1 st.

Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā.

Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Uz darba virsmams vēlreiz izmīca mīklu un ar mīklas rulli izrullē taisnstūra formā. Uzziež pildījumu un sarullē sākot no šaurākās vietas. Sarullēto mīklu ar nazi pārgriež gareniski uz pusēm. Abas puses ar griezuma vietu uz augšu savij. Štriceli pārliek uz cepešpannas.

Apziež štriceli ar saldo krējumu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 30 min.

BonAppetit.lv /Publicitātes foto