Gardā štricele ar lazdu riekstiem - recepte
Šī štricele lieliski iederēsies uz svētku galda, taču tā ir tik garšīga, ka to nav grēks pagatavot arī ikdienā - kad prasās ko īpaši gardu.
Pagatavošanas laiks: 1st 15 min + 1 st laiks raudzēšanai
: nav tik sarežģīti kā izskatās
Porcijas: 6-8
Sastāvdaļas
200ml piens
125g cukurs
40g raugs
500g milti
80g sviests
1 ola istabas temperatūrā
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
300g lazdu rieksti
100g cukurs
60g rīvmaize
200ml saldais krējums
kanēlis
saldais krējums apziešanai
Pagatavošana
Bļodā iebērt raugu, pievienot 1 tējk. cukura un pārliet ar nedaudz uzsildītu pienu. Pievienot 2 ēd.k. miltu un izsmaisīt. Rauga maisījumu apsegt ar tīru virtuves dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 15 min.
Pārējos miltus iesijāt bļodā un vidū uztaisīt iedobumu. Tajā ieliet ieraugu. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu, atlikušo cukuru, olu, siltu pienu un sāli. Visu samaisīt. Darba virsu pārkaisīt ar miltiem un turpināt mīcīt mīklu ar rokām, līdz tā ir elastīga. Ja mīkla līp pie rokām, tad pievienot vēl mazliet miltus. Mīklu pārlikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un raudzēt siltā vietā apm. 1 st.
Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā.
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Uz darba virsmams vēlreiz izmīca mīklu un ar mīklas rulli izrullē taisnstūra formā. Uzziež pildījumu un sarullē sākot no šaurākās vietas. Sarullēto mīklu ar nazi pārgriež gareniski uz pusēm. Abas puses ar griezuma vietu uz augšu savij. Štriceli pārliek uz cepešpannas.
Apziež štriceli ar saldo krējumu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 30 min.